Volledig scherm
De drie eigenaren van Absolutely Fresh. Koen Bredeveld, Maarten Quak en Eric van Oosterbaan

Audio | Organisatie Airforce Festival opgelucht: 'Stond veel op spel'

ENSCHEDE - De organisatie van hardcorefestival Airforce in Enschede is opgelucht. Donderdagmiddag besloot de bestuursrechter in Zwolle dat het festival op het terrein van de voormalige luchthaven in Enschede aanstaande zaterdag door mag gaan.

“Het voelt zeker als een opluchting, de spanning in de rechtszaal liep flink op”, zegt organisator Eric van Oosterbaan kort na de uitspraak van rechter Wim Cornelissen. “Er stond ook enorm veel op het spel voor ons. Ten eerste natuurlijk financieel. Het festivalterrein was al bijna klaar en duizenden kaarten zijn verkocht.”

Volgens Van Oosterbaan zou de schade in de tonnen zijn gelopen als het festival moest worden afgeblazen.

Vertrouwen
Toch was het financiele aspect volgens de organisator niet het belangrijkst. “Vooral het vertrouwen van onze klanten was in het gedrang. Er zijn bussen onderweg vanuit heel Europa. Zweden, Italië, Frankrijk, noem maar op. Als we die mensen allemaal moesten teleurstellen was dat voor ons verschrikkelijk.” Volgens de organisatie van Airforce Festival komt ongeveer dertig procent van de verwachte tienduizend bezoekers uit het buitenland.

'Grote schade'
De bestuursrechter deed donderdag uitspraak in een zaak die was aangespannen door de natuurstichtingen Lonnekerberg en Landschap Overijssel. Die zijn van mening dat het hardcorefeest grote schade toebrengt aan zeldzame vleermuizen die op en rond het festivalterrein zitten.

Van Oosterbaan benadrukte ook duidelijk dat ook hij rekening wil houden met de natuur. “We willen onze festivals altijd in harmonie laten verlopen met de omgeving. Daarom ga ik ook graag met de stichtingen in gesprek om te bekijken wat we van elkaar kunnen leren.”

Audio
Landschap Overijssel laat op Enschede FM weten teleurgesteld te zijn over de uitspraak. Rik van de Merwe noemt de situatie 'kantje boord' in gesprek met het lokale radiostation. Beide interviews zijn hieronder terug te luisteren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
18:30
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2785 stemmen