Volledig scherm
PvdA-voorman Laurens van der Velde liep eerder nog mee in de FC Twente-mars © Joost Dijkgraaf

Audio | PvdA Enschede: 'Debat over gevolgen FC Twente-debacle voor gemeente'

Wethouder Eelco Eerenberg (financiën) van Enschede doet er goed aan de gemeenteraad nog voor het zomerreces te informeren over de precaire situatie rond FC Twente en de faillissementsaanvraag die de club zaterdag zelf opperde.

Contact
PvdA-fractievoorzitter Laurens van der Velde zal op zo kort mogelijke termijn contact opnemen met Eerenberg over de publieke informatievoorziening. Een faillissement van FC Twente raakt ook de gemeente Enschede hard: de stad zal in het geval van een bankroet 17 miljoen moeten afboeken op een nog uitstaande lening. De gemeente heeft zich in principe bereid verklaard garant te staan voor een bedrag van 32 miljoen. Die garantstelling is echter omgeven met een groot aantal nog niet vervulde voorwaarden.

Zorgelijk
„Vooropgesteld, we zijn als gemeenteraad vertrouwelijk steeds goed geïnformeerd door Eerenberg over de situatie bij de club. Maar nu de situatie zo zorgelijk is, zou er toch een publiek debat of een voor iedereen beschikbare notitie moeten komen."

Eerenberg zei vrijdag, na de voor FC Twente zo teleurstellende uitspraak van de rechter, dat de gemeente de club zal blijven steunen, maar wel binnen de grenzen van het redelijke. De Enschedese wethouder heeft het afgelopen weekeinde veelvuldig contact gehad met FC Twente over de mogelijke toekomstscenario’s voor de club. Op de suggestie van een dreigend faillissement wilde hij eerder niet ingaan.

Beluister hieronder het gesprek van TV Enschede FM met Laurens van der Velde.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (25%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (15%)
1444 stemmen