Volledig scherm
© Thinkstock

Audio | Raadsleden Enschede: ‘Sluit zwembad De Brug niet zomaar’

ENSCHEDE/GLANERBRUG – Niet alle raadsleden gaan zonder meer akkoord met de sluiting van zwembad De Brug. Eerst willen ze plannen zien. Oppositiepartijen PvdA, SP, GroenLinks, EnschedeAnders en OPA wonden er maandag geen doekjes om in de vergadering van de Stedelijke Commissie.

De lijn van de oppositie is duidelijk. Het duurt zeker vijf jaar voordat het nieuwe zwembad - dat in ieder geval De Brug en Het Slagman vervangt - wordt gebouwd. Maar plannen en locaties voor dat nieuwe zwemparadijs zijn er niet. „Wacht dus met sluiten van De Brug tot er een concreet plan ligt”, aldus Piet van Ek van de SP. TV Enschede FM sprak met Piet van Ek over de kwestie. Beluister het gesprek hieronder terug.

Constructies
De PvdA stelt dat het positieve jaarresultaat over 2015 in combinatie met een extra bijdrage voor sport (4 euro per Enschedeër) genoeg is om tekorten op te vangen. „Maar dat soort constructies is precies waardoor we in deze situatie zijn beland”, reageerde VVD’er Jeroen Diepemaat. Zijn partij kan zich vinden in de bezuinigingen.

Content
ChristenUnie en D66 zijn content met de bezuiniging. Twee coalitiepartijen aarzelen nog. Het CDA doet een beroep op het college om te onderzoeken of privatisering van De Brug of een overdracht aan een burgercollectief mogelijk is. BurgerBelangen wil dat de scenario’s voor de zwembaden beter worden onderzocht voordat De Brug dicht gaat en het voorstel na de zomer opnieuw bespreken.

Alternatief
Wethouder Jurgen van Houdt houdt vast aan het voorstel. Uitstellen van sluiting van De Brug is voor hem geen optie, omdat het investeren in een afgeschreven bad betekent. Hij daagt tegenstribbelende fracties uit om een alternatief voor de bezuiniging te vinden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
857 stemmen