Volledig scherm
De kinderen maken bij de zomeractiviteit ook kennis met andere sporten dan voetbal. © Twentsche Voetbalschool

Audio | Recordaantal deelnemers bij Voetbal & Fun Camp op UT-campus

ENSCHEDE - Het eerste van vier Voetbal & Fun Camps van de Twentsche Voetbalschool gaat morgen van start met 96 deelnemers. Aan de zomeractiviteit op het sportcomplex van de Universiteit Twente nemen ditmaal in totaal zo’n 400 kinderen tussen 6 en 13 jaar deel. Dat is een recordaantal.
 

Op de UT-campus Twente zijn deze maand en in augustus vier camps. Volgende maand doen er ook bijna 150 kinderen mee uit gezinnen die zich het camp financieel niet kunnen veroorloven. Hun deelname is mogelijk gemaakt door de Stichting Leergeld met steun van de gemeente Enschede, Menzis en andere sponsors. Drie dagen lang krijgen de deelnemers voetbaltraining en spelen ze Champions League-wedstrijden op het veld en in de beachbak. Verder maken ze kennis met andere sporten, waaronder tennis, boksen, atletiek en judo.

Nieuw is het Kinderlab, waar ze nanoproeven uitvoeren. Dit onderdeel wordt verzorgd door Twente Academy Young van de UT.

TV Enschede FM sprak over de Voetbal & Fun Camps met coördinator Frank Eulderink van de Twentsche Voetbalschool. Beluister dat fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (19%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1277 stemmen