Volledig scherm
© Thinkstock

Audio | Twentse Kon.Ten Cate N.V. ziet geen gevaren in kunstgrasvelden

ENSCHEDE - Koninklijke Ten Cate N.V. ziet geen potentiële gevaren in het kunstgras dat het bedrijf fabriceert. Dat zei Frank Spaan, CEO van het bedrijf, zaterdagmiddag op TV Enschede FM.

Sinds een uitzending van Zembla is er veel te doen rondom kunstgras. Het rubber van autobanden in het kunstgras zou kankerverwekkend zijn. "Voor ons is dat geen nieuws; de discussie speelt al langer", reageert Spaan. "Bij relatief nieuwe velden valt het rubber makkelijk te verwijderen."
Bij oude velden ligt dat wat ingewikkelder, die zouden volgens Spaan gerenoveerd moeten worden. "Het is geen acuut probleem”, relativeert Spaan. "In het buitenland hebben we dit soort paniekaanvallen ook wel eens gezien. Maar de tijden veranderen, dus ook de manier waarop mensen naar dit soort zaken kijken. Als industrie moet je daarop reageren. Dit biedt voor ons kansen om de kwaliteit van kunstgras-sportvelden te verbeteren."   Spaan noemt het veranderen van de kunstgrasvelden ook een verantwoordelijkheid van gemeenten en sportclubs zelf.
 

TV Enschede FM sprak met Frank Spaan, CEO van Kon. Ten Cate N.V. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
565 stemmen