Volledig scherm

Audio | Twentse vrienden wagen zich op festivalmarkt: 2 nieuwe feesten

ENSCHEDE - Vier vrienden uit Twente proberen een poot aan de grond te krijgen in de regionale festivalwereld. Ze beginnen volgende maand met de organisatie van twee feesten: een Oktoberfest en een Tribute Band Festival.

Beide feesten duren een weekend lang en worden gehouden vlak over de grens bij Ter Huurne in Buurse.

"Wij denken dat er markt voor is", vertelt een van de initiatiefnemers Marc Hogenberg uit Enschede. "Met 4 vrienden hebben we een enorme feesttent gekocht van 2200 vierkante meter en een stichting opgericht: Stichting Tukker Trots."

De andere drie initiatiefnemers zijn Frank Karssies, Freddy Scheffer en Marco Reitsma. De stichting heeft zich ten doel gesteld Twents erfgoed en Tukkers te promoten door organisatie van festivals, activiteiten en evenementen.

Enschede FM sprak met Marc Hogenberg. Beluister het fragment hier.

Twee feesten
Het Euregio Tribute Festival is het eerste uitvloeisel daarvan en wordt gehouden op 9, 10 en 11 september in Lünten. Bekende acts als Pearl Jam, Bon Jovi, AC/DC en Bruce Springsteen zullen door verschillende artiesten zo goed mogelijk worden geïmiteerd.

Een week later volgt het Euregio Oktober Fest. Ook die duurt van vrijdag tot en met zondag. Hogenberg "Dat wordt in Duitse stijl met een klein Nederlandse sausje."

De organisatie mikt zowel op de Nederlands als de Duitse markt. Ingezet wordt op zo'n 1.000 tot 1.500 bezoekers per avond. Kaartjes zijn online te koop voor 12,50 euro per avond  (Tribune Festival) en 19,50 euro (Oktoberfest). Die laatste is wel inclusief diner.

Meer info via: http://www.euregio-oktoberfest.eu en http://www.euregio-tributefestival.eu/

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (10%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (76%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (14%)
741 stemmen