Volledig scherm
© Bennie Visschedijk

Audio | Uniek: handgranaat gevonden in park Enschede

ENSCHEDE - Als er al eens een handgranaat wordt gevonden, gebeurt dat meestal in de buurt van het voormalige vliegveld. Zaterdag werd er een aangetroffen bij een park aan de rand van het centrum. Een unieke situatie, „want dat heb ik nog niet eerder meegemaakt”, zegt wijkagent Bennie Visschedijk. Hij wil de exacte locatie niet vermelden, omdat anders de kans bestaat dat mensen op eigen houtje gaan speuren naar meer explosieven.

De politie kreeg rond 13.00 uur melding van de vondst en nam ter plekke een kijkje. Daar troffen zij de vinder aan van het explosief. Hij haalde de handgranaat uit zijn broekzak en toonde het object aan de politie. „Erg gevaarlijk natuurlijk. Je moet er uiterst voorzichtig mee zijn. Maar de man die de granaat had gevonden zei dat hij wist hoe hij er mee om moest gaan, hij had in het leger gezeten”, aldus Visschedijk.

Enschede FM sprak met Bennie Visschedijk. Beluister het fragment hier.

Tweede Wereldoorlog
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft het explosief onderzocht. Het blijkt te gaan om een granaat uit de Tweede Wereldoorlog. De handgranaat was niet meer voorzien van een ontstekingsmechanisme, maar nog wel van springlading, De EOD heeft de handgranaat ter plekke laten ontploffen. De politie gaat onderzoeken of er nog meer explosieven in het desbetreffende gebied liggen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (51%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (35%)
2467 stemmen