Volledig scherm
© Ivo Kruger

Audio | UT in Enschede helpt vluchtelingen ondernemer te worden

ENSCHEDE - De Universiteit Twente (UT) wil vanaf volgend jaar permanent groepjes vluchtelingen helpen innovatief ondernemer te worden. Bij wijze van proef krijgt een groep vluchtelingen op de universiteit een week lang volop steun van professionals van het Designlab om een proefmodel van hun product of dienst te maken.

Op woensdag 12 oktober worden de werkstukken gepresenteerd aan een groot gezelschap genodigden. Op die manier kunnen de veelal jonge vluchtelingen financiers en anderen interesseren hun innovatie te vervolmaken en zo nieuwe werkgelegenheid te scheppen.

'Kans geven'
„We willen vluchtelingen de kans geven hun volle potentie te benutten voor zichzelf, voor andere vluchtelingen en voor onze samenleving”, zegt Jaap van Tilburg, adviseur sociaal ondernemerschap van de UT en een van de initiatiefnemers van het project.

Als het project goed bevalt en de UT voldoende steun van bedrijven en instanties krijgt, wil de universiteit zelf permanent vluchtelingen helpen innovatief ondernemer te worden, steeds 38 weken lang.

TV Enschede FM sprak met Jaap van Tilburg, adviseur sociaal ondernemerschap van de UT. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (58%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (15%)
324 stemmen