Volledig scherm
© Annina Romita

Audio | Vluchtelingen krijgen ‘medebewoners’: bedrijf in oude krantenhal TC Tubantia

ENSCHEDE - De vluchtelingen in de noodopvang in het oude pand van De Twentsche Courant Tubantia aan de Getfertsingel krijgen 'medebewoners'. Zijn voor de tijdelijke vluchtelingenopvang met name de redactieruimten en kantoren in gebruik, in de vroegere pershal timmert over een paar maand een nieuw bedrijf aan de weg: Social Enterprise Enschede (SEE).

Het is een initiatief van Barry Siero en zijn compagnon Wim Pruijn. SEE is, aldus Siero, een sociale onderneming en een commercieel bedrijf tegelijk. Mensen die al lange tijd in de bijstand zitten kunnen er eenvoudig werk verrichten. "Wij bieden ze een baan en een arbeidscontract aan", zegt Siero.

Enschede FM sprak met Barry Siero, mede-oprichter van SEE. Beluister het fragment hier.

Leer-werktraject
In de vroegere drukfabriek kunnen straks mensen met een arbeidsbeperking of langdurig werklozen aan de slag bij verschillende bedrijven of een leer-werktraject volgen. Er komt een confectiebedrijf en een onderneming waar computers en mobieltjes uit elkaar worden gehaald. Jongeren die tussen wal en schip dreigen te raken kunnen er een leer-werktraject volgen.

Werknemers
Siero en Pruijn gaan er vanuit dat het nieuwe bedrijf op 1 september operationeel is. Bij de start werken er ongeveer zes mensen, maar het aantal werknemers groeit naar verwachting binnen een half jaar naar 25.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
805 stemmen