Volledig scherm
Batavierenrace © Dolf Ruesink

Audio | Weekend in Enschede: De Batavierenrace en muzikale talenten

ENSCHEDE- Het is weer weekend. Dé tijd om met zijn allen erop uit te gaan. Laat de slechte weersvoorspelling geen reden zijn om thuis te blijven. Wij geven een aantal tips.

De hoofdact van deze zaterdag is de batavierenrace. De grootste estafetterace ter wereld startte vannacht in Nijmegen, en na een tocht van 175 kilometer komen de lopers rond 18:00 uur aan in Enschede. Daar vindt op de campus van de UT na de race het Batafeest plaats. TV Enschede FM sprak met penningsmeester van de Batavierenrace Anke Nesselaar. Beluister hieronder het fragment terug voor meer informatie over de race. 

Deze zaterdag kun je bij Theater Concordia opkomende talenten zien optreden. Academia Muscia treedt op met een kort muzikaal programma van, en over het leven van Johan Sebastian Bach. Daarnaast treedt De Theatermakerij op met een fragment uit het beroemde stuk Medea. Talent Gespot begint om 16:00 uur. TV Enschede FM sprak met organisator bij Concordia Audry Hoemakers over de serie Talent Spotten. Beluister het fragment hieronder terug.

De muzikale zaterdag krijgt een vervolg om 20:00 uur ’s avonds. Dan treedt het Oost-Nederlands Symfonieorkest op in het Muziekcentrum. Met Weber’s versie van Bach’s muziek, met Bartok en Schubert, en tot slot een talentvolle solo-violiste in Dana Zemtsov kan dit optreden niet teleurstellen. TV Enschede FM sprak met violiste en bestuurslid van het Symfonieorkest Anneke Keizer. Beluister het fragment hieronder terug.

Trek zondag je stevige schoenen aan. Deze zondag is namelijk de ‘mooiste wandeling van Nederland 2016’. Om 10:00 uur begint de 5.5 uur durende wandeling vanaf Koetshuis Hof Espelo. Loop onder andere door het landgoed van Hof Espelo en langs het Lonnekermeer.

Koningsdag mag dan pas woensdag zijn, maar het Miro Center in Enschede neemt er deze zondag al een voorproefje op. Tussen 12:00 en 16:00 uur is er de mogelijkheid om op de foto te gaan als koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Ook is er echte ‘koningsmuziek’ en zijn er Hollandse hapjes.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

poll

Hudson’s Bay op de schop: ‘Er gaan ontslagen vallen’

Hudson’s Bay op de schop: ‘Er gaan ontslagen vallen’

  • Doodzonde dat de winkel nog geen succes is (36%)
  • Zo'n warenhuis is toch veel te luxe voor deze regio? (34%)
  • Het concept warenhuis is niet meer van deze tijd (30%)
2114 stemmen