Volledig scherm
© Christian van der Meij

Audio | Weekend in Enschede: Gogbot, monumenten en singelloop

ENSCHEDE - Dit weekend is er weer genoeg te doen in en rondom het centrum. Zo is er onder andere voor de sportievelingen een singelloop en voor de feestgangers het Twents Oktoberfest. Genoeg te doen om je niet te vervelen.

Gogbot festival
Wie houdt van een audiovisueel, technologisch spektakel, moet dit weekend in de binnenstad van Enschede zijn. voor de dertiende editie van het Gogbot festival. Er worden verschillende voorstellingen en kunstwerken tentoongesteld. Het gratis festival is vooral op de Oude Markt. Meer informatie en timetable.

Monumentenweekend
Dit weekend staat in het teken van monumenten. Door heel Enschede kun je een kijkje nemen, zo opent het stadhuis haar deuren op zaterdag van 10.00 uur tot 16.30 uur. Het jonge publiek kan hier de hele dag naar binnen lopen om op jacht te gaan naar Pokémons. Niet alleen leuk maar ook leerzaam want de Pokémons geven je informatie over het stadhuis. Klik hier voor meer informatie

Rommelmarkt rondom de Wilminkschool
Wie zin heeft om zaterdag door spullen te snuffelen, is bij de rommelmarkt aan de Hendrik Smeltweg 44 op het juiste adres. Het is georganiseerd door ACZO Zuidoost, begint om 10:00 uur en eindigt om 16:00 uur.

Twents Oktoberfest
Trek je lederhose maar vast aan, want de Expo Twentehal wordt op zaterdag omgetoverd tot het Oktoberfest Twente. Lange tafels staan vol met bier en er is muziek van de Beierse Oktoberfestiband Bast Scho. Het feest begint om 17:30 uur.

Singelloop
Voor een sportieve activiteit kun je zondag meedoen aan de singelloop. De loop bestaat uit vijf Engelse mijlen en kan in eigen tempo of in wedstrijdverband worden afgelegd. Als je ervoor kiest om mee te lopen met de wedstrijdronde, leg je een afstand van tien Engelse mijlen af. Voor kinderen is er een loop van één mijl. Voor wie niet zo sportief is kan de deelnemers ook vanaf de kant aanmoedigen. De loop gaat van start om 12.15 uur in het Volkspark. 

Feestelijke uitmarkt
Bij Landgoed AlGoed wordt zondag het nieuwe seizoen op een feestelijke manier gestart, namelijk met een uitmarkt. Er zijn workshops mindful zingen, dansen en thetahealing. Voor natuurliefhebbers is er ook een wandelroute uitgestippeld. Kortom, een rustgevende afsluiter van je weekend. Meer informatie.

TV Enschede FM sprak met CDA raadslid Mart van Langen over een bijzondere activiteit in het stadhuis tijdens het open monumentenweekend. Beluister het fragment hier.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (11%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
539 stemmen