Volledig scherm
Archiefbeeld © Christian van der Meij

Audio | Weekend in Enschede: Markten, koopzondag en het Maker Festival

ENSCHEDE- Het is weer weekend in Enschede, de tijd om alle ellende rondom FC Twente even te vergeten en er gezellig met zijn allen op uit te gaan. Wij geven een aantal tips.

Dit weekend wordt het Maker Festival gehouden in Twente, in de Performance Factory in Enschede. Gamen, 3D-printen, interactief dansen, 3D-kleuren en meer; er valt ook dit jaar weer ontzettend veel te beleven tijdens het festival. Zaterdag opent het tussen 13:00 en 18:00 uur, en zondag vanaf 11:00 tot 18:00 uur. TV Enschede FM sprak met projectleider Marian van Tol, beluister dat fragment hieronder terug.

De Twentse Vlooienmarkt is dit weekend de hoofdattractie in Expo Twente. Zowel zaterdag als zondag is er de kans tussen 09:00 en 17:00 uur om te kijken naar 2e hands spullen.

Deze zaterdag is er de mogelijkheid om een bijzondere fietsroute in en rond de wijk het Hogeland te nemen. Fiets langs diverse ateliers en andere locaties om kunst te bekijken. Het evenement start om 11:00 uur in het Wooldrikspark, waar ook workshops worden gehouden. TV Enschede FM sprak met de voorzitter van het evenement, Carine Roerdink. Beluister dat fragment hieronder terug.

Er staat ook een emotionele en bijzondere Pathmosmarkt gepland voor deze zaterdag. Tussen 10:00 en 16:00 uur kan er gewinkeld worden bij meer dan 150 kraampjes, en om 12:30 zal de overleden Willem van Voorst herdacht worden. 

Deze zondag is de laatste zondag van de maand, dus het is weer koopzondag in Enschede. Dit keer is er ook een curiosa- en snuffelmarkt op het Van Heekplein. Start: 12:00 uur.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo RKC WaalwijkRKC
EINDE
0-0
Go Ahead EaglesGAE
away logo
home logo Sparta RotterdamSPA
53'
1-0
De GraafschapGRA
away logo

Poll

Enschedese trucker zit al twee jaar vast in Frankrijk op verdenking van drugssmokkel

Enschedese trucker zit al twee jaar vast in Frankrijk op verdenking van drugssmokkel

  • Onmenselijk, is het niet mogelijk in vrijheid te wachten op het proces? (13%)
  • Sneu, maar wie zijn billen brandt moet op de blaren zitten (10%)
  • De Nederlandse regering moet zich meer inspannen voor deze man (77%)
6030 stemmen