Volledig scherm
© Enschede

Audio | Weekend in Enschede: Sheltersuit, Uitdaag, Walk of peace

ENSCHEDE - Het weekend staat weer voor de deur en dat bekent dat er weer genoeg te doen is in en rondom het centrum. Zo is er onder andere voor theaterliefhebbers een geïmproviseerd theaterstuk en wordt de landelijke Vredesweek zondag geopend in het centrum.

Sheltersuit

Twente zet zich zondag in voor daklozen op het Sheltersuit Festival in Enschede. Het festival vindt plaats in Het Mystiek Theater en wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Sheltersuit van de Enschedese ontwerpers Bas Timmer en Alexander de Groot. De opbrengst van het festival gaat naar daklozen in Twente en er worden extra sheltersuits van gemaakt. Een sheltersuit is een jas en een slaapzak ineen, ontworpen door Bas Timmer. Het programma is van 14:00 uur tot 22:00 uur en biedt onder meer cabaret, livemuziek en foodtrucks.

TV Enschede FM sprak met Youp Meek. Beluister het fragment hieronder.

Uitdaag

Zaterdag gaat in Prismare de Uitdaag weer van start. Op deze markt presenteren partners in en om de wijk hun plannen en activiteiten voor het komende seizoen. Deze dag hoor je vooral plannen voorbij komen over sport, kunst, cultuur, muziek, school, welzijn, creatief, culinair, lifestyle, dans en theater. Naast de presentaties kun je ook genieten van wat muziek. Romy Monteiro, bekend uit musical The Bodyguard, treedt op. De markt begint op twaalf uur en eindigt om vijf uur. Meer informatie: http://www.prismare.nl/

TV Enschede FM sprak met Evert Van de Belt. Beluister het fragment hieronder. 

Geïmproviseerd theater

Zaterdag kun je is het Vestzaktheater genieten van geïmproviseerd theaterstuk. Theatergroep Rocky Amaretta is van plan een theater stuk vol humor op te zetten. Het theaters spectakel gaat van start om 20.30 uur. Bij het theater kun je kaartjes kopen en die kosten 8,50 euro per stuk.

Walk of peace

Op zondag wordt de Landelijke Vredesweek geopend in Enschede. Het landelijke evenement wordt in Enschede gestart met de Walk of Peace, een tocht van 5 kilometer door de binnenstad. De wandeling staat in het teken van de burgeroorlog in Syrië en de vluchtelingenproblematiek in Europa. De tocht begint om 13.00 uur op het Wilminkplein. De route gaat langs gebedshuizen in de stad, de Stadscampus en het Volkspark. Onderweg wordt stilgestaan bij het thema van de vredesmars. De Walk of Peace eindigt om 17.00 uur bij het Muziekcentrum. Meer informatie: https://actie.paxvoorvrede.nl/actie/walk-of-peace-2016/?gclid=CInU2Nzxk88CFRKNGwodJjAMLg.

Theater on Tour

Het Wilminktheater en Concordia brengen een bijzondere fietstocht het theater naar buiten. Deelnemers aan "Theater on Tour" op zondag 18 september ontdekken langs de ongeveer 20 kilometer lange route verschillende korte theatervoorstellingen en installaties. De tocht start bij Dragonheart op Erve ’t Stroink aan de Buurserstraat. Voor wie alle mini-voorstellingen wil zien, wordt aangeraden om in ieder geval vóór 13:00 uur te beginnen aan de fietstocht. Meer informatie opwww.wilminktheater.nl.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

‹ Terug naar nieuws headlines overzicht

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3044 stemmen