Volledig scherm

Audio | Weekend in Enschede: Uitfestival, survivalrun, Playmobil en erotiek

ENSCHEDE - Dit weekend is het heerlijk weer. Het is eind september en zondag wordt het 25 graden. Goede temperaturen dus om er op uit te trekken. Gelukkig is er weer genoeg te doen in en rondom de binnenstad.

Sportinfo & gezondheidsmarkt
Zaterdag wordt voor de vijftiende keer een sportinfo & gezondheidsmarkt georganiseerd. Gea van der Sleen houdt deze markt in samenwerking met de ondernemers van winkelcentrum Zuid, daar vindt de markt ook plaats. De markt staat compleet in het thema van gezondheid en bewegen. Bewoners kunnen zich bij laten praten over de sportmogelijkheden in de wijk of in de stad Enschede.

Playmobil minimarkt
Op zondag houdt Playmobil een minimarkt. Op de markt in het Klooster van Dolphia aan de Gronausestraat 710, vind je 27 verkooptafels met nieuwe- en tweedehandse Playmobil. De markt gaat om 10.00 uur van start en duurt tot 17.00 uur. Niet alleen leuk voor jong, maar ook voor oud. De entreekosten bedragen 2 euro per persoon en kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

Odin Survivalrun
Voor de echte sportievelingen is er zondag de ODIN Survivalrun. Georganiseerd door de stichting Survival Enschede en de ODIN survivalvereniging in Enschede. De parcoursen van vijf of zeven kilometer worden gelopen op en om het Rutbeek. De toch bestaat uit opgebouwde hindernissen en is voor jong en oud. Er is plaats voor maximaal 960 deelnemers dus wees er snel bij! De starttijden en andere informatie vind je op: http://www.odinsurvivalrun.nl/deelnemers/#link3 
TV Enschede FM sprak met Marc Padberg, organisator van de survivalrun. Beluister het fragment hier.


Uitfestival
Zondag wordt de opening van het culturele seizoen ingeluid met het Uitfestival. Allerlei organisaties lichten hier een tipje van de sluier van hun programma in 2016/2017. De deelnemers presenteren zich vanuit tenten, op het podium op de Oude Markt en in de Grote Kerk. Meer informatie en programma: http://www.culturelezondagenschede.nl/

Erotisch Twente
Zaterdag opent de Expohal haar deuren voor erotisch Twente. Op de beurs zijn tal van erotische shows en acts te bekijken en kun je langs de kraampjes lopen. Zo kun je er de grootste vibrator ter wereld vinden met een lengte van elf meter en drie meter breed. De beurs gaat van start om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Aan de deur kun je je kaartje kopen voor 17,50 euro (entree vanaf 18 jaar). Goed nieuws voor de vrouwen: zonder slip mag je gratis naar binnen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
929 stemmen