Volledig scherm
Het meisjeskoor Multiple Voices en hun dirigent Anouk Snellink © Astrid de Jong

Audio | Zilver voor meisjeskoor uit Enschede op Europees festival

ENSCHEDE- Het Enschedese meisjeskoor Multiple Voices heeft dit weekend op het Europese muziekfestival voor de Jeugd (EMJ) de tweede plaats in de wacht gesleept. Het koor maakte indruk op de jury met onder meer hun versie van ‘You raise me up’. Een koor uit Tsjechië ging ervandoor met de eerste plaats.

De Belgische stad Neerpelt was hét decor van de 64e editie van het Europese muziekfestival. Maar liefst 3200 jonge muziektalenten uit 24 landen brachten hun zangkunsten in groepen ten gehore op het podium. Ondanks dat het een Europees festival is, zongen er ook koren uit China en Zuid-Afrika.

De vijftien zangeressen van Multiple Voices zijn niet allemaal met een prijs naar huis gegaan, als koor kregen ze namelijk één oorkonde. En dat vinden ze niet erg: “Dit is hét evenement voor jeugdkoren”, jubelt bestuurslid van het koor Astrid de Jong. Ze verwijst nog eens naar het brede deelnemersveld waar het koor bijna de beste van was.

Het muziekfestival heeft jaarlijks een ander thema. Dit jaar was het ‘verbroedering‘. Elk koor had een verplicht nummer wat zij moesten zingen, namelijk 'Nightingale'. De Jong vindt het een goede manier om verbondenheid te tonen. “Want muziek is tenslotte een universele taal.” TV Enschede FM sprak met het bestuurslid. Beluister het fragment hieronder terug.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Poll

Twenterand wil nader onderzoek naar nachttrein Almelo-Hardenberg

Twenterand wil nader onderzoek naar nachttrein Almelo-Hardenberg

  • Goed initiatief, dit is goed voor de leefbaarheid (27%)
  • Zonde geld, wie maakt 's nachts nou gebruik van die verbinding? (27%)
  • Zorg eerst eens voor de nachttrein tussen Enschede en Zwolle (46%)
190 stemmen