Volledig scherm
© Ginopress

Autohandelaar Lenferink stapt naar rechter over grond in Beckum

BECKUM – Autohandelaar Bennie Lenferink spant een kort geding aan tegen aannemer Jan Kuipers uit Beckum. Het kort geding, dat vrijdagmiddag in Almelo dient, gaat over eigendomsrecht van de panden en bebouwing aan de Sluitersdijk in Beckum.

Kuipers en Lenferink liggen al jaren met elkaar overhoop over het perceel. Lenferink kocht het in 2012 van Kuipers, maar die transactie werd vorig najaar door de rechtbank Assen teruggedraaid, omdat Lenferink grote psychische druk zou hebben uitgeoefend op Kuipers om te verkopen. De autohandelaar maakte volgens de rechter in Assen misbruik van de omstandigheden.

Geëscaleerd conflict
Sinds maandag staan de grond en de bebouwing weer op naam van Kuipers. De notaris schreef Kuipers toen bij het Kadaster in als nieuwe eigenaar. Het conflict escaleerde dezelfde ochtend toen medewerkers van bedrijfswagens Twente, een dochteronderneming van Lenferink, een hangslot van het toegangshek doorknipten, waarbij een adviseur van Kuipers zou zijn mishandeld. De politie kwam er aan te pas. Dinsdagmorgen was het toegangshek weer afgesloten, maar nu met zwaardere kettingen.

Verdenkingen
Bennie Lenferink komt de laatste tijd frequent negatief in het nieuws. Vorige week besloot de gemeente Almelo niet met de autohandelaar in zee te gaan bij ombouw van het oude stadhuis tot woon- en horecacomplex. Dat gebeurde op nadrukkelijk advies van politie en justitie. Er wordt getwijfeld aan Lenferinks integriteit. Ook wordt hij sinds de aanhouding van Almeloër Wiebe van B. in verband gebracht met witwaspraktijken Van B. wordt verdacht van grootschalige wietkweek. Zijn autohandel werd door Lenferink gefinancierd en hij huurde een pand van hem. Lenferink zelf ontkent alle aantijgingen.

poll

Kritiek op scheldende Verstappen: 'mongool' is pijnlijk

Kritiek op scheldende Verstappen: 'mongool' is pijnlijk

  • De raceleiding moet hier tegen optreden (12%)
  • Hij was emotioneel en bedoelde het vast niet zo (64%)
  • Schelden op nationale tv is sowieso ongepast (24%)
1075 stemmen