AZC Alarm Enschede: ‘Afgelasting bijeenkomst over azc jammer’

ENSCHEDE - Actiegroep AZC Alarm Enschede, tegen de komst van het asielzoekerscentrum naar het Eschmarkerveld in de stad, betreurt de afgelasting van de bijeenkomst van dinsdagavond.

Archiefbeeld: Protest tegen komst azc in Enschede (2015)
Volledig scherm
Archiefbeeld: Protest tegen komst azc in Enschede (2015)

“Het is jammer, we waren graag aanwezig geweest”, zegt woordvoerder Roy Bruinsma. De bijeenkomst van de stadsdeelcommissie Oost is geannuleerd omdat de openbare orde en veiligheid volgens de politie niet kan worden gegarandeerd. Volgens burgemeester Onno van Veldhuizen gaat het niet om concrete bedreigingen, maar voelen insprekers zich niet vrij om te praten.

Voorwaarden
AZC Alarm wil dat er extra voorwaarden in de bestuursovereenkomst tussen de gemeente en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) worden opgenomen. “We zijn nog in overleg over de precieze inhoud daarvan, maar het gaan bijvoorbeeld over periodieke evaluaties en het gefaseerd laten instromen van het azc.”

Boosheid
AZC Alarm bestrijdt dat er vanuit de eigen geledingen intimidaties zijn geweest richting politici of insprekers met een andere mening. “We hebben wel begrip voor de boosheid en frustraties die buurtbewoners hebben.” Vooral het gebrek aan goede voorlichting zou daartoe hebben geleid.

Poll

Lennie (0) test nieuwe babyspa in Enschede: ‘Baby's bewegen te weinig’

Lennie (0) test nieuwe babyspa in Enschede: ‘Baby's bewegen te weinig’

  • Wat mooi! Ontspanning is belangrijk, ook voor de allerkleinsten. (24%)
  • Wellness voor baby's: het moet niet gekker worden! (64%)
  • Ik ben vooral jaloers, de spa's voor volwassenen zijn nog tot september gesloten... (13%)
190 stemmen