Volledig scherm
© Frans Nikkels

AZC Alarm richt omwonendencommissie Eschmarkerveld op in Enschede

ENSCHEDE - Het duurt te lang en de buurt voelt zich niet gehoord in de huidige opzetten. Daarom stelt actiegroep AZC Alarm zelf een omwonendencommissie samen voor de komst van het asielzoekerscentrum Eschmarkerveld.

De eerste omwonendencommissie is inmiddels al een tijdje ter ziele. Een tweede opzet van het omwonendenplatform haalde het niet eens tot de commissievergadering waarin de overleggroep zich zou voorstellen. Dit keer bleek wijkraad Eschmarke-Zuid zich te hebben teruggetrokken. De wijkraad wil ook geen deel meer uitmaken van nieuwe initiatieven.

Niets serieus genomen 
Dorpsraad Glanerbrug zegde toe de handschoen op te willen pakken bij de formering van een nieuwe omwonendencommissie. De directe aanwonenden van het Eschmarkerveld en AZC Alarm hebben daar geen trek in. Omwonenden voelden zich volgens hem niet serieus genomen. Zij willen niet op uitnodiging komen, maar vaste gesprekspartners zijn.

Erkenning 
Als de doelstellingen van de nieuwe omwonendencommissie bekend zijn, neemt Bruinsma, woordvoerder van AZC Alarm, contact op met de gemeente. „Dan willen we als nieuwe omwonendencommissie erkenning opeisen”. Hij kan zich niet voorstellen dat de gemeente hier niet mee akkoord gaat.

Contact houden 
Bruinsma zegt niet de illusie te hebben dat het azc is tegen te houden. „We zullen natuurlijk bezwaren indienen tegen het bestemmingsplan”, aldus Bruinsma. „We zijn en blijven tegen de locatie, grootte en duur van het azc. Maar we willen ook in gesprek blijven. We willen op de hoogte worden gehouden.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Poll

Lennie (0) test nieuwe babyspa in Enschede: ‘Baby's bewegen te weinig’

Lennie (0) test nieuwe babyspa in Enschede: ‘Baby's bewegen te weinig’

  • Wat mooi! Ontspanning is belangrijk, ook voor de allerkleinsten. (25%)
  • Wellness voor baby's: het moet niet gekker worden! (63%)
  • Ik ben vooral jaloers, de spa's voor volwassenen zijn nog tot september gesloten... (12%)
177 stemmen