Volledig scherm

Bakstenen uit schoolgebouw Enschede krijgen tweede leven

ENSCHEDE - Zo'n 6300 bakstenen uit de gevel van schoolgebouw De Mast in Enschede worden verwijderd en hergebruikt.

De gevel is in 2009 opgetrokken met ClickBrick-stenen, een systeem van het Achterhoekse bedrijf Daas Baksteen uit Zeddam. Hiermee worden muren gestapeld in plaats van gemetseld. Er komt geen metselmortel aan te pas, de bakstenen worden verbonden met roestvrijstalen clips. Hierdoor kunnen ze gemakkelijk uit elkaar worden gehaald.

Terugnamegarantie
Daas verkoop de speciale bakstenen met een terugname-garantie. Het schoolgebouw op het Diekmanterrein in Enschede is het tweede bouwproject met ClickBrick-stenen in Nederland waarbij een muur wordt gedemonteerd. De overtollige bakstenen worden hergebruikt in een bouwproject in Doetinchem.

Vakschool Het Diekman
Bouwbedrijf Stokkers uit Boekelo verbouwt het schoolgebouw De Mast op het Diekmanterrein op dit moment in opdracht van het Stedelijk Lyceum. In het pand wordt met ingang van komend schooljaar vakschool Het Diekman gevestigd, de vroegere praktijkschool De Wissel.

Bekijk hier een impressie van het nieuwe schoolgebouw:

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

poll

Lopers Enschede Marathon niet meer door Glanerbrug

Lopers Enschede Marathon niet meer door Glanerbrug

  • Belachelijk, Glanerbrug hoort bij de marathon (43%)
  • Niet erg, dat stuk naar Glanerbrug was dodelijk saai (43%)
  • Ik vind een Netflix-marathon al vermoeiend (14%)
1080 stemmen