Volledig scherm
© Thinkstock

Bank geeft bejaarde Hengeloër kwijtgeraakte 800 euro terug

HENGELO - Banken zijn soms de beroerdsten niet. Een 87-jarige Hengeloër, die 800 euro kwijtraakte tijdens het pinnen, krijgt dat bedrag van de SNS toch vergoed. Volgens Herman Kroon kwam het bedrag die 30ste augustus gewoon niet uit de pinautomaat aan de Geerdinksweg. Maar volgens het onderzoek van de bank werkte de automaat uitstekend en is het geld na 17 seconden wel degelijk uit de geldla gehaald.

„Mogelijk heeft meneer niet lang genoeg gewacht en heeft iemand anders het meegenomen”, zegt woordvoerder Sijmen Veenstra. Wie? De bank zoekt dat niet meer uit. Maar de Hengeloër krijgt 800 euro op zijn rekening. „Dat is geen beleid, we maken er geen gewoonte van. Maar gezien de leeftijd van meneer, die al 45 jaar klant is, maken we een uitzondering.”

Dolgelukkig
Herman Kroon is dolgelukkig, maar kan zich nog steeds niet voorstellen dat hij te vroeg is weggelopen. „Er kwam niets uit de la. Toen probeerde ik het nog een keer, maar toetste een verkeerde code in”, geeft hij zijn versie van het verhaal. „Toen ben ik weggegaan. Ik voelde me een sufferd en dacht het fout te hebben gedaan. Maar thuis zag ik dat die 800 euro wel waren afgeschreven. Het slaat je op je zenuwen.”

Vragen
Kroon trok bij de bank aan de bel, maar die zei aanvankelijk niets voor hem te kunnen doen. Nadat deze krant vragen stelde over het functioneren van het apparaat deed de bank nieuw onderzoek, met deze coulante uitkomst.

Veelbesproken pinautomaat
De pinautomaat aan de Geerdinksweg in Hengelo was overigens een week nadat Kroon had gepind ook al onderwerp van opvallend nieuws. Toen vond iemand ‘een flink bedrag’ in de lade. Blijkbaar van iemand die kort daarvoor had gepind. De eerlijke vinder zocht en vond de gedupeerde. Het lag toen zeker niet aan de betaalautomaat. Het ‘slachtoffer’ had in de haast het geld vergeten.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
1040 stemmen