Volledig scherm
Het gebouw Edith Stein, vroeger een Pabo, nu onderdak voor het Twickel College. © Wouter Borre

Bataafs Lyceum en Montessori voorlopig niet naar pabo Hengelo

HENGELO - Het Montessori College en Bataafs Lyceum hebben grote behoefte aan meer ruimte, zeker als het nieuwe schooljaar begint. Maar ze mogen van de gemeente voorlopig niet uitwijken naar het gebouw Edith Stein, op een steenworp afstand op het Scholeneiland. B en W heeft een verzoek daartoe afgewezen.  

De oude Pabo aan de M.A. de Ruyterstraat ligt op steenworp afstand van de twee scholen en wordt nu gebruikt door het Twickel College. Deze school vertrekt eind dit jaar en daarmee is het gebouw een uitgelezen plek voor Bataafs Lyceum en Montessori, om de onstuimige groei van beide scholen op te vangen.

Verder fietsen
De gemeente vindt dat de twee scholen voorlopig beter kunnen uitwijken naar het schoolgebouw van het Gilde College aan de Bandoengstraat, bij de Weideweg. Voor leerlingen is dat een kleine twee kilometer verder fietsen. Vijf lokalen staan daar vrij, zo blijkt uit een zogeheten ‘inpassingsstudie’, en op de begane grond kunnen nog eens twee lokalen worden bijgebouwd. De twee scholen zijn fors groter als het nieuwe schooljaar begint.

Geen reactie
Het Bataafs Lyceum groeit van de huidige 906 naar 960 leerlingen, de Montessori doet er nog een schepje bovenop en gaat van 1529 naar 1609. Wat de scholen van het besluit vinden, is nog niet bekend. Het bestuur, OSG Hengelo, wil eerst de antwoorden van de gemeente bestuderen en komt begin volgende week met een reactie.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (14%)
567 stemmen