Volledig scherm
Eerder deze maand werd de eerste paal geslagen voor Bauhaus op Plein Westermaat. © Frans Nikkels

Bauhaus Hengelo heeft veel handen nodig

HENGELO - Starters en ervaren vakmensen, de vestiging van Bauhaus op Plein Westermaat kan straks vele handen gebruiken. Liefst 140 banen in uiteenlopende functies zijn te vergeven. Daar bovenop komen er 100 indirecte banen.

„Van tegelzetters en schilders tot badkamerspecialisten en NAUTIC watersportkenners”, we hebben ze nodig”, zegt Jeroen Christenhusz, vestigingsmanager van Bauhaus Twente: „Elke afdeling een speciaalzaak. Daar horen specialisten bij die weten waar ze het over hebben.”

De bouw van de bouwmarkt is begonnen. Volgend voorjaar heeft de opening plaats. Het wordt een winkelcomplex voor doe-het-zelvers met een oppervlakte van 15.500 vierkante meter, inclusief een tuincentrum en een drive-in voor grote en zware bouwmaterialen.

Wethouder Mariska ten Heuw gaf eerder al aan dat Werkplein Twente (de samenwerking van de gemeente en de uitkeringsinstantie UWV) gaat helpen bij de personeelsvoorziening, waarbij waar mogelijk werkzoekenden en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet als medewerker.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (67%)
1592 stemmen