Volledig scherm
© wouter borre

Beeldengroep krijgt nieuwe plek in Hengelo

HENGELO Dertien jaar lang stond het metersgrote muurplastiek er verloren bij op de gemeentewerf aan de Asveldweg.. Maar nu keert de massieve beeldengroep terug in het straatbeeld: eind volgende maand krijgt het een mooie plek in de groenstrook aan de Mozartlaan.

Het kunstwerk van Ubbo Scheffer had altijd de gevel van het PTT-gebouw aan de Beursstraat gesierd, totdat het complex kennis maakte met de slopershamer. Arne Duim, directeur/eigenaar van Den Boer bouwen & installeren, is momenteel bezig met het opknappen van het massieve beeld.

Zwaar

De conditie is nog prima, heeft hij al vastgesteld. Het materiaal is massief beton, bekleed met Franse kalksteen. Het gewicht is zo’n 7,5 ton, het hoogste punt is vier meter.

Sloop

De zware beeldengroep ligt al jaren te wachten op een nieuwe plek, na de sloop van het telecomgebouw in 2003. Dit tot groot verdriet van de familie van de in 1998 overleden beeldhouwer. Die locatie is nu gevonden. Met dank aan de Stichting Erfgoed Hengelo. Het sluit mooi aan bij de maand van de wederopbouw, zegt voorzitter Hans de Gruil.

Klein Driene

Klein Driene is er een geschikte plek voor: wederopbouwkunst in een wederopbouwwijk. De gemeente betaalt de renovatie en de plaatsing.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (19%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1608 stemmen