Volledig scherm
Ben van Veen © Marieke Bakker

Ben van Veen (CDA Hengelo) neemt geen genoegen met tweede viool

HENGELO - Ben van Veen leek de logische opvolger van Johan Harink als fractievoorzitter van het CDA in de Hengelose gemeenteraad. Maar het liep anders.

De CDA-fractie gaf maandagavond de voorkeur aan Maureen Muller boven Van Veen. Hoe de discussie is verlopen, wil de kersverse fractievoorzitter niet zeggen. Maar het was een unaniem besluit: alle fractieleden (inclusief Van Veen) gaven hun stem aan Muller.

Ambitie
Ben van Veen fungeerde sinds de verkiezingen van 2014 als vicefractievoorzitter en leek daarmee de aangewezen persoon om Johan Harink op te volgen als fractievoorzitter. Hij maakt er ook geen geheim van dat hij die functie ambieerde.

Maar de keuze viel uiteindelijk dus niet op hem, maar op Muller. „Of ik teleurgesteld ben? Nee, hoor. We hebben een unaniem standpunt ingenomen, dat is alleen maar goed. Nee, verder wil ik er niets over zeggen. Dat hebben we intern zo afgesproken.”

Tweede viool
Opmerkelijk is dat Van Veen sinds maandag ook geen vicefractievoorzitter meer is. „Als je gaat voor het fractievoorzitterschap, neem je geen genoegen met het spelen van de tweede viool.” Het was dus alles of niets? „Zo zou je het kunnen uitleggen.”

Hanneke Steen zal de raadszetel van Harink innemen. Zij moet nog officieel worden geïnstalleerd, maar werd maandagavond al meteen gekozen als vicefractievoorzitter.

Katholiek
Maureen Muller maakt sinds 2014 deel uit van de Hengelose gemeenteraad. Ze is katholiek, 44 jaar en alleenstaande moeder van twee dochters (19 en 15). Ze is werkzaam als financieel adviseur in Enschede.

Haar voorganger raakte in opspraak vanwege een hele reeks overtredingen van de bouw- en milieuregels op zijn erf in Oele. Lopende het onderzoek was Harink al tijdelijk teruggetreden als fractievoorzitter. Zijn taken werden sindsdien waargenomen door Muller en Van Veen samen.

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (49%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (34%)
397 stemmen