Volledig scherm
© Thinkstock

Benevelend snuffeldrankje zou uit Rietmolen komen

ALSTÄTTE/RIETMOLEN - Het benevelende snuffeldrankje Jungle Juice, waardoor drie voetballers uit Alstätte zaterdag in het ziekenhuis belandden, zou door spelers uit Rietmolen zijn aangeboden. Dat verklaart een Duitse deelnemer aan het jaarlijkse Stammtisch-toernooi.

Volgens hem heeft een groep uit het Achterhoekse kerkdorp vaker meegedaan aan het sportieve gala voor café-elftallen. Een politiewoordvoerder in Borken meldt dat zich deze maandag een Nederlandse deelnemer als 'aanbieder' heeft gemeld. Hij bevestigt niet dat het om een betrokkene uit Rietmolen gaat.
  Hondsberoerd
Getuigen vinden dat de drie knapen, die beroerd zijn geworden door het snuffeldrankje dat aan zichzelf te wijten hebben. Het goedje werd twee jongeren (17 en 18) aangeboden. Zij roken eraan en werden prompt hondsberoerd. Ze werden onderzocht in het ziekenhuis in Ahaus. De jongste legde vrijwillig een urinetest af.
  Buiten bewustzijn
De derde, een 18-jarige voetballer uit Alstätte, zette de ampul uit eigener beweging aan de lip en dronk het op. Hij raakte korte tijd buiten bewustzijn en werd van Ahaus naar de universiteitskliniek in Münster vervoerd. Volgens een zegsman uit het grensdorp maken de drie jongeren het goed.
Onderzoek
Het Duitse Openbaar Ministerie beslist op korte termijn of nader onderzoek moet worden gedaan in het laboratorium. Een vader heeft een ampul op het veld gevonden en aan de politie overhandigd. Het toernooi werd afgewerkt op een gepacht veld, eigendom van de katholieke kerk. Er werd niet gespeeld onder de vlag van de officiële voetbalclub Alstätte, zoals eerder is gemeld.
  Geen drugs
De politiewoordvoerder meldt dat Jungle Juice waarschijnlijk niet als drug wordt aangemerkt, maar wel in strijd met de medicijnwet kan zijn. Op internet zijn verschillende varianten van Jungle Juice te vinden, tot en met vloeibare 'poppers' waarin ingrediënten van toiletverfrissers worden gemengd.

poll

Handel in namaak fietsartikelen levensgevaarlijk

Handel in namaak fietsartikelen levensgevaarlijk

  • Douane moet meer en beter controleren (16%)
  • Eigen schuld, kopers willen toch goedekope producten (53%)
  • Online opsporing uitbreiden, handelaren zwaar straffen (32%)
38 stemmen