Volledig scherm
Illustratie: Gezienus Bruining

Beslag op bezit van 91-jarige Lilly uit Enschede blijft

ALMELO/ENSCHEDE - Het beslag dat notaris Janien Zomer en kandidaat-notaris Carina Hudepohl hebben gelegd op rekeningen en een appartement van Lilly Vermijs (91) wordt niet opgeheven, zoals de Enschedese voor de kort gedingrechter had geëist.

Er speelt een conflict om de erfenis van haar vrijgezellen broer Kees, waarop ook vier neven en nichten uit Brabant recht hebben. De overleden Enschedeër had behalve een woning aan de Lasondersingel ook waardepapieren en rekeningen bij Duitse banken. Daags na zijn overlijden, in juli 2012, haalden Lilly en een broer 380.000 euro contant op bij de Volksbank in Gronau.

Inkomen
De Almelose kort gedingrechter Willem Hangelbroek ziet geen aanleiding de beslagen, die de (kandidaat)notarissen legden bij het navlooien van alle transacties, op te heffen. In de zitting bleek dat Lilly Vermijs inkomen (AOW en pensioen) heeft en houdt en dat zij op dit moment zo gezegd kan leven.

Handreiking
Ondanks de beslagen is de broze vrouw verhuisd naar een verzorgingstehuis en is haar kamer daar ingericht. Dat zij nu op kosten wordt gejaagd, door het beslag op haar eerdere appartement aan de Hengelosestraat, laat de balans niet aan haar kant doorslaan, vonnist de rechter. Hij wijst erop dat Zomer en Hudepohl, die door de rechtbank als vereffenaars van de erfenis zijn benoemd, al een handreiking deden om de verkoop van het appartement mogelijk te maken.

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
387 stemmen