Volledig scherm
© Stock.xchng

Bevallen doen vrouwen uit Hengelo het liefst in Almelo

ALMELO/HENGELO - Sinds het ziekenhuis in Hengelo geen bevallingen meer ‘doet’, laat twee derde van de zwangeren haar kindje in Almelo geboren worden. Eén derde kiest voor MST in Enschede.

De opwinding was groot toen in 2014 werd aangekondigd dat de afdeling verloskunde in Hengelo zou sluiten. Voor bevallingen moesten moeders voortaan naar het ziekenhuis in Enschede of in Almelo. Was dat niet te ver? Wilden ouders wel ‘Almelo’ als geboorteplaats vermeld hebben?

Afstand
Na anderhalf jaar blijkt dat de meeste ouders uit Hengelo en omgeving pragmatisch zijn. Afstand is het belangrijkste argument waardoor aanstaande vaders en moeders zich laten leiden. Nadat de ‘kraam’ werd opgedoekt, gingen vorig jaar zo’n driehonderd zwangeren naar Enschede en zeshonderd naar Almelo. Almelo profiteert dus het meest van de sluiting van de afdeling verloskunde in Hengelo, zo luidt de conclusie.

Snel dokter aan bed
Gynaecologen Diederik Hoozemans (MST) en Jacqueline Neve (ZGT): „Ouders kiezen het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Bij eventuele complicaties willen ze zo snel mogelijk een dokter aan bed.”

Poll

Drama voor Solar Team Twente in Australië: einde wedstrijd na crash

Drama voor Solar Team Twente in Australië: einde wedstrijd na crash

  • Wat een pech, uithuilen en over twee jaar opnieuw proberen (76%)
  • Misschien moeten we stoppen met de heilloze missie van dit team (17%)
  • Een racen met zonneauto's? Ik houd het gewoon bij Formule 1 (7%)
483 stemmen