Volledig scherm
© Michel Hasselerharm

Bezoek aan Hengelo wordt kleine teleurstelling: scooter mag niet in stalling

HENGELO - Ze was weer even winkelen in Hengelo. Die stad geeft haar ‘vaak een goed gevoel’, zo schrijft Suze van Coesant. Neem de bewaakte fietsenstalling Kloosterhof, naast het winkelcentrum Thiemsbrug. ‘Helemaal top!’ Alleen mocht zij er geen gebruik van maken.


Onlangs reed ze weer welgemoed met haar scooter van Hengevelde naar Hengelo. Daar wachtte haar een teleurstelling. Want toen ze de scooter wilde parkeren bij de bewaakte stalling, mocht dat niet. ‘Dat is toch gek’, schrijft Suze. Vooral omdat e-bikes er wel mogen staan. ‘En scooters zijn zeker zo gevoelig voor diefstal.’

Oogje
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat scooters inderdaad niet binnen de hekken van de stalling mogen worden geparkeerd. Ze nemen te veel ruimte in. „En met name op marktdagen is het vaak al overvol”, aldus de woordvoerder. „Maar met de toezichthouders is afgesproken dat de scooters wel naast de stalling mogen worden neergezet, zodat er toch een oogje op wordt gehouden.” Ook bij de fietsenstalling in parkeergarage De Beurs zijn scooters niet toegestaan. De man achter het loket meldt dat er soms wel een uitzondering wordt gemaakt.

poll

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

Eaton in Hengelo verplaatst productie deels naar Engeland en Polen: 32 banen weg

  • Het zal daar vast goedkoper kunnen, maar onze arbeiders zijn zo de dupe! (84%)
  • Ach, er komen ook activiteiten van een Engels zusterbedrijf naar Hengelo (7%)
  • Vervelend voor die mensen, maar Nederland heeft een goed sociaal vangnet (9%)
245 stemmen