Volledig scherm
© Annina Romita

Binnen 10 jaar zijn gemeentelijke zwembaden in Enschede afgeschreven

ENSCHEDE - Mega-investeringen staan de drie overdekte zwembaden van de gemeente de komende tien jaar te wachten. De houdbaarheidsdatum voor de baden is, zogezegd, het jaar 2025. Het is de belangrijkste reden voor Enschedese Zwembaden om aan te sturen op het sluiten van in ieder geval De Brug en Het Slagman en er een groot zwembad voor terug te bouwen.

Aanleiding zijn noodzakelijke bezuinigingen binnen de sport. Omdat er in het verleden onvoldoende is gespaard voor toekomstig onderhoud van De Brug, Slagman, Aquadrome (binnen- en buitenbad), is er sprake van een structureel tekort van 580.000 euro per jaar op de zwembaden. De gemeenteraad wil dat de tekorten zo veel mogelijk binnen hetzelfde budget worden opgelost. Door het buitenbad van Aquadrome in mei en juni gesloten te laten en wat energiebesparende maatregelen komt de gemeente niet verder dan 32.000 euro. Sluiting van een zwembad is dus onvermijdelijk.

Sluitingen
Het college van B en W stelt voor om vanaf schooljaar 2017- 2018 zwembad De Brug in Glanerbrug te sluiten. Daarmee komt de jaarlijkse bezuiniging op zwembaden op korte termijn op 272.000 euro. Na 2020 is het de bedoeling dat ook Het Slagman wordt afgeschreven en dicht gaat. Ervoor in de plaats komt één zwembad.

Aquadrome
Volgens Bas Morsink, directeur van de Enschedese Zwembaden en het Sportbedrijf Enschede in oprichting, is het niet uitgesloten dat ook Aquadrome over tien jaar de deuren sluit. In 2025 staat voor het grootste zwembad een investering van 3,5 miljoen euro voor onderhoud in de planning. „Aquadrome is nu 25 jaar oud”, aldus Morsink. „De vraag is of de levensduur van het bad daarna met nog eens tien jaar kan worden verlengd.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
3054 stemmen