Volledig scherm
© rineke engwerda

Blote billen in soorten en maten in HeArtGallery Hengelo

HENGELO Vijf of zes per maand schildert ze er. Inmiddels zijn het er een stuk of vijftig: schilderijtjes van anonieme billen. Van foto’s die ze krijgt toegestuurd. Blote billen, maar met ondergoed mag het ook, voor wie wat preutser is. „Dat maakt het heel gevarieerd”, zegt de Hengelose kunstenares Rineke Engwerda.

Ze exposeert vanaf volgende week in de ‘stadskamer’ in HeArtGallery aan de Drienerstraat. Elke maand is daar een andere kunstenaar te gast. Ze mogen de ruimte naar eigen inzicht inrichten, en Engwerda heeft gekozen voor haar serie ‘De Billen van mijn Facebook-vrienden.’
Ze hangt er 27 op. Kleine doekjes, formaat 18 bij 24 centimeter.

Afwisseling

Iedereen mag haar digitale foto’s van hun billen sturen. En daar is veel belangstelling voor. „Ik krijg elke week foto’s toegestuurd.” Variatie genoeg, de ene bilpartij is de andere niet. En dat ondergoed zorgt ook voor een mooie afwisseling. Ze verkoopt ook regelmatig zo’n schilderijtje. Maar dat mensen hun eigen billen-in-acryl kopen, dat heeft ze nog niet meegemaakt. De geschilderde achterkanten blijven overigens anoniem. Er zijn ook nog vier grote doeken van haar te zien in de ‘stadskamer’ van HeArtGallery.

Live Voetbal

home logo NapoliNAP
EINDE
3-1
FeyenoordFEY
away logo

poll

Diepe Hel Holterbergloop zondag 29 oktober om half 12 in plaats van half 11

Diepe Hel Holterbergloop zondag 29 oktober om half 12 in plaats van half 11

  • De burgemeester laat zijn oren hangen naar de kerken (39%)
  • Ach, fijn dat het evenement gewoon door kan gaan (28%)
  • Jammer dat kerken erop aan worden gekeken, terwijl de burgemeester beslist (33%)
199 stemmen