Volledig scherm
Terrein van het nieuwe azc Eschmarkerveld © Annina Romita

Blunder COA; bouw azc Enschede 6 maanden vertraagd

ENSCHEDE - De bouw van het asielzoekerscentrum op het Eschmarkerveld in Enschede loopt door een blunder van het COA een vertraging op van 'waarschijnlijk' ruim een half jaar. COA geeft aan dat er een fout is gemaakt bij het ontwerpen van de schetsplannen.

Uit een persbericht van de gemeente Enschede blijkt dat er een verkeerde maatvoering is gebruikt, waardoor er te weinig bouwvolume is berekend. Daarnaast moest het COA noodgedwongen kiezen voor een ander bouwsysteem. Dit geldt voor de ontwikkeling van azc's in heel Nederland. Hierdoor moet er opnieuw een Europese aanbestedingsprocedure worden doorlopen. Gevolg: een vertraging van 'waarschijnlijk' ruim een half jaar én een nieuw ontwerp.

Doorstroming noodopvang
Het college laat weten de gang van zaken 'zeer te betreuren'. Daarnaast geeft het college aan dat het van groot belang is dat de doorstroming van vluchtelingen van de noodopvang naar het azc nog steeds wordt uitgevoerd. Het asielzoekerscentrum moet dus voor de sluiting van de noodopvang aan de Getfertsingel gereed zijn.

Excuses
Het COA biedt zijn excuses aan voor de gang van zaken. Er wordt gewerkt aan een aanpassing van het plan. 

Gevolgen
In de stadsdeelcommissie Oost van dinsdag 31 mei zal het COA de stand van zaken toelichten. Op 6 juni is er een bijeenkomst voor de directe buren en de Omwonendencommissie waarin ze door het COA worden bijgepraat over de gevolgen van de vertraging en de aanpassingen in het schetsplan.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

Boef weer welkom op Dauwpop na excuses op Noorderslag?

  • Wat mij betreft prima, iedereen maakt fouten (9%)
  • Nee, na zijn uitspraken is die deur dit jaar dicht (77%)
  • Boef? Ik ga naar Dauwpop voor Kensington! (15%)
510 stemmen