Volledig scherm

Boogschutters naar oud sportcomplex Hengelo

HENGELO - De voormalige sportvelden van ATC’65 aan de Sportlaan Driene in Groot Driene krijgen een nieuwe bestemming: Er komt een schietterrein voor handboogschutters. De Enschedese vereniging De Vrije Schutter wil er graag naartoe. En de gemeente Hengelo heeft er geen problemen mee.

De handboogschutters uit Enschede zitten met een ruimteprobleem: hun buitenlocatie aan de Geessinkweg is te klein. Ze zijn daarom al ruim tien jaar op zoek naar een nieuw, groot schietterrein om alle disciplines te kunnen aanbieden. In Enschede is zo’n locatie niet voorhanden.

Perfect

In Hengelo wel: het voormalige sportcomplex van voetbalclub ATS’65. „Een perfecte locatie”, constateert het bestuur. Want geschikt voor alle typen boogsport: van afstand-schieten tot 3D-schieten, waarbij op dieren- en andere modellen op ware grootte wordt gemikt. De gemeente staat positief tegenover de komst van de boogschutters.

Akkoord

Eind mei gingen de boogschutters tijdens de algemene ledenvergadering akkoord met de verhuizing naar Hengelo. Het bestuur verwacht van de leden dat ze de handen stevig uit hun mouwen zullen steken, zodra de huurcontracten zijn getekend. Want de oude sportaccommodatie met drie velden moet ingrijpend worden aangepast als schietterrein.

Try-out

Medio juni is een grote delegatie van 65 leden wezen kijken aan de Sportlaan Driene. Ze namen meteen hun bogen mee voor een try-out, om het kleine veld voor afstanden tot dertig meter en het grote ‘3D-veld’ eens uit te proberen. De reacties waren enthousiast, constateerde het bestuur van De Vrije Schutter.

Bestemming

Er is nog veel te doen: zoals vergunningen aanvragen, een kantine en schiettorens plaatsen. Ook is er nog een wijziging van het bestemmingsplan noodzakelijk: de bestemming ‘balsporten’ moet om naar ‘handboogschietsport.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (13%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (19%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
364 stemmen