Volledig scherm
De bouw in Bornsche Maten verliep voorspoedig, maar nu is het de vraag of Borne niet te veel bouwt? © Toma Tudor

Borne verder in het nauw

BORNE - Het college van B en W van Borne gaat niet op voorhand akkoord ‘met de percentages af te boeken woningen in Bornsche Maten’.

De provincie Overijssel en de Netwerksteden Enschede, Hengelo, Almelo, Borne en Oldenzaal gaven eerder de STEC Groep opdracht regionaal woningmarkt onderzoek te doen. Uit te werken scenario’s zouden moete leiden tot een herziening van bestaande bouwafspraken. Borne voelt zich in het nauw gedreven. „We nemen afstand van de stelling dat de omvang van de bouw bepalend is voor de kwaliteit”, zo stelt het college. En: „Het rapport geeft onomwonden aan dat de Borsche Maten de beste uitleglocatie voor suburbaan wonen binnen de netwerkstad vormt. Het rapport geeft ook aan dat, om de kwaliteit van de locatie te borgen, deze niet te massaal mag worden. Deze relatie tussen kwaliteit en kwantiteit is vrij willekeurig en dienen we zelf nader uit te werken.”
Een ambtelijke werkgroep met een vertegenwoordiger van Borne buigt zich nu over het formuleren van een vervolgopdracht aan STEC. Een ‘gerenommeerd stedebouwkundige’ zou leiding moeten geven inrichting, formaat en afronding van de Bornsche Maten.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zegt niks over mijn privéleven (18%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (29%)
228 stemmen