Volledig scherm
In de zomervakantie wordt gewoon doorgewerkt.

Bouwvak? In Hengelo, Hof van Twente en Borne wordt gewoon doorgewerkt

HENGELO - Bouwvak? Daar is de komende weken weinig van te merken. Overal wordt gegraven en gerenoveerd. Maandag begint de bouwvakantie. Drie weken waarin in Hengelo, Borne en Hof van Twente juist meters worden gemaakt omdat het zo rustig op de weg, in het zwembad of in de scholen is. De laatste jaren wordt die rust aangegrepen om door te kunnen werken.
   

In Hengelo ligt een aantal grote invalswegen open, zoals de Deurningerstraat en de Enschedesestraat. Drie weken niets doen omdat het bouwvak is, is voor deze aannemers geen optie. Dat geldt zeker voor de Deurningerstraat waar de rotonde direct na het sluiten van de middelbare scholen helemaal op de kop is gezet. Door in de zomer door te werken, blijft de overlast voor scholieren en overige verkeersdeelnemers zo veel mogelijk beperkt, in ieder geval voor wat betreft de rotonde.

Voor het Twentebad geldt dat in de zomervakantie de zwemlessen en aqua-activiteiten stilliggen. Dat is hét moment om in het 44 jaar oude bad een grootscheepse renovatie uit te voeren, zoals het verbouwen van het grote familiebad en het bubbelbad binnen. De zomervakantie is mede geschikt om binnen door te bouwen terwijl zwemliefhebbers buiten hun baantjes trekken. „Dit is de enige geschikte periode om zoiets te doen”, zegt badmanager Ilija Melisie.

Scholen zijn dicht, dat is de ideale periode om door te bouwen. Voor het nieuwe Twickel College aan de Woolderesweg geldt dat aannemer WJ Haafkes en Zonen in de vakantie doorgaat met installatiewerkzaamheden en het leggen van vloerbedekking. De school moet volgens projectleider Frank Nijhuis in oktober worden opgeleverd. Het is nog onzeker of dat gehaald wordt: door asbest en grondverbetering loopt de bouw waarschijnlijk vertraging op. Na de kerstvakantie moet de school operationeel zijn.

De eerste paal voor het nieuwe VMBO in de wijk Medaillon in Hengelo is nog maar net geslagen. Gewoon doorbouwen dus. Bouwbedrijf Aan de Stegge uit Rijssen stopt niet in de bouwvak, omdat het volgens projectleider Robert Wilbrink gewoon prima weer is om te bouwen. „In januari en februari is het vaker onwerkbaar weer. Wat ook meespeelt, is dat onze mensen ook behoefte hebben aan flexibel werken. Nu nemen ze op verschillende tijden vakantie, of in het eerste deel of in het tweede deel van de zomer.”

In Markelo is niet de bouwvak maar het dorpsfeest heilig. De kern krijgt een nieuw dorpshart en daar wordt flink voor gesloopt. Sloopbedrijf Pongers uit Rijssen werkt in de zomerweken in hetzelfde tempo door bij het neerhalen van de voormalige Coberco kaasfabriek aan de Grotestraat. Alleen voor de zomerfeesten in Markelo, in de laatste week van augustus, worden de werkzaamheden stilgelegd.

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (11%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
542 stemmen