Volledig scherm
© Christian van der Meij

Brandweer Hengelo voert ludieke actie

De brandweer van Hengelo voert vandaag op een ludieke manier actie voor een beter CAO.

Met drie brandweerwagens rukte de brandweer dinsdagmorgen uit naar de H.Leefsmastraat. Daar gingen de brandweerlieden vervolgens aan de slag met het snoeien van de beukenhagen bij de woningen van woningstichting Welbions.

De publieksvriendelijke actie is gericht tegen een plan van de werkgevers om de pensioenleeftijd te verhogen. Momenteel ligt de pensioenleeftijd voor brandweerlieden, afhankelijk van het aantal dienstjaren, op 55 tot 59 jaar, maar er zijn plannen om dit te verhogen naar 62 jaar. Dat vinden de brandweermensen geen goed idee, omdat ze zwaar en gevaarlijk werk doen. Ze willen ook een fatsoenlijk prépensioen. Verder willen ze inkomensgarantie als ze worden afgekeurd voor de keuring vanaf 50 jaar.

“De onderhandelingen zijn vastgelopen. Wij willen dat de gesprekken weer hervat worden”, zegt Rob Oogjes, bevelvoerder en ploegleider bij de brandweer Hengelo.

De acht brandweermannen en twee brandweervrouwen ondersteunen de vrijwilligers van Ponystal ’t Geerdink bij de snoeiwerkzaamheden. Deze snoeiwerkzaamheden worden jaarlijks verricht door deelnemers aan het werkervaringsproject bij de Ponystal ’t Geerdink .

“Deze mensen worden ingezet bij klussen die de wijk ten goede komen. Dit jaar waren er weinig mensen beschikbaar. Dankzij de brandweer kunnen we de klus toch uitvoeren”, aldus Ferry Dragtstra van de Ponystal.

De veiligheid komt niet in het geding, benadrukt Oogjes. Zodra er een melding binnenkomt, rukken we gewoon uit.” Woensdag gaan de brandweerlieden op de Markt collecteren voor de Nederlandse brandwonden stichting.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (19%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1459 stemmen