Volledig scherm
Michel Prins en Christy Prins-Samsen op het vliegveld van Curaçao. Foto: eigen foto

Bruidspaar uit Hengelo zit 30 uur vast op Curaçao na vertraging

HENGELO - Het was een geweldige vakantie. Michel Prins (30) en Christy Prins-Samsen (30) uit Hengelo - pasgetrouwd - genoten acht dagen lang op Curaçao van hun huwelijksreis. Tot aan de terugreis. Door een technisch mankement waarvan de oorzaak maar niet werd gevonden, moet het stel liefst dertig uur wachten. ,,We zouden deze woensdag weer aan het werk gaan, maar hebben onze bazen maar gebeld dat we niet konden komen."

,,Maandag om half vier 's middags, lokale tijd, zouden we de lucht ingaan. Met KLM. Alles leek in orde, we waren al door de douanepoortjes heen. Tot werd omgeroepen dat we een uur vertraging hadden", begint Michel Prins. ,,Er bleek een technisch mankement aan het vliegtuig te zijn."

Lichte paniek
Een uur wachten: dat is voor het kersverse bruidspaar te overzien. Nog helemaal in de relaxmodus settelen ze zich een café. Plotseling raken mensen om hen heen ietwat in paniek. ,,Wij hadden niet meteen door wat er aan de hand was, maar blijkbaar was er omgeroepen dat het vliegtuig helemaal niet meer op zou stijgen die avond. Er bleek toch een ander probleem met het vliegtuig te zijn. En een nieuw onderdeel was niet meteen voorhanden. Pas de volgende dag konden we vliegen, werd ons verteld. De maatschappij wees ons een hotel toe waar we konden overnachten."

Belletje met de baas
Als eerste bellen de in Den Ham opgegroeide Christy en in Vroomshoop getogen Michel naar hun werkgevers. Michel: ,,We moesten woensdag allebei weer aan het werk, maar dat gingen we niet redden. Onze Boeing 747 zou nu pas dinsdag tegen half zes 's middags vertrekken." Na een extra nacht op het eiland -  ,,in een prima hotel, maar op een kamer die stonk" - melden de twee zich opnieuw op het vliegveld. ,,We moesten al om twaalf uur ons hotel uit. De middag hebben we aan het zwembad doorgebracht. Op zich geen straf, maar je kon je niet gemakkelijk meer even douchen of omkleden."

Technisch mankement
Op het vliegveld volgt de volgende tegenslag. ,,Wéér werd onze vlucht uitgesteld. Het exacte mankement was nog steeds niet gevonden." De lol is er dan wel vanaf. ,,Vooral voor veel andere reizigers. We spraken een jongen die door de vertraging een belangrijke afspraak miste waardoor z'n baas 30.000 euro misliep. Anderen wilden terug naar hun zieke ouders. En een groep mariniers zou na een half jaar buitenland terugkeren naar hun familie. In sommige gevallen hadden die familieleden een hotelletje in de buurt van Schiphol geboekt. Die mensen hebben dus ook allemaal een extra dag moeten wachten."

Gratis drank, geen eten...
Om de reizigers tegemoet te komen, biedt KLM alle gestrande reizigers vouchers aan om eten en drinken van te halen. Christy: ,,Maar toen gingen alle Nederlanders naar het enige restaurantje op het vliegveld. Nog voor wij iets konden kopen, was al het eten op! We stonden erbij en keken ernaar. Om eerlijk te zijn: het was prachtig kuddegedrag, haha. Wij hebben toen maar drank gehaald van ons geld. Je moet toch wat..."

Dinsdagavond om half tien, vier uur later dan gepland en dertig uur na de oorspronkelijke vertrektijd, is het vliegtuig dan eindelijk klaar om op te stijgen. Michel: ,,Wat het exacte probleem nou was? Ik weet het nog steeds niet. Het had iets te maken met draadjes in het vliegtuig. Die moesten bij een test allemaal functioneren, anders zou het toestel niet opstijgen." 

Angst
Sommige mensen durfden dinsdag eerst niet meer het vliegtuig in, omdat ze bang waren geworden. Die angst voelden wij niet." Woensdagmiddag om half vier Nederlandse tijd rijden de twee eindelijk Hengelo binnen. Het stel wil binnenkort nog contact opnemen met KLM over een nette afwikkeling na de lange vertraging. Hun humeur heeft er echter niet onder geleden. Michel: ,,Het enige dat wij aan dit avontuur hebben overgehouden, is een gruwelijke jetlag. En een goed verhaal voor op een verjaardag."

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (29%)
301 stemmen