Volledig scherm
© Frans Nikkels

Brutaaltje Dennis uit Glanerbrug ontdekt door PowNed

ENSCHEDE/HENGELO - De afgezwaaide mediastudent uit Glanerbrug levert zijn eerste reportage voor de shock-omroep PowNed, met een sfeerbeeld uit de Turkse gemeenschap in Deventer.

In het filmpje vergelijkt een Turk de 'ziekte' homofilie met aids en kanker. "Het is niet zo dat ik het daar mee eens ben", reageert de maker. Hij kickt wel op de binnengehaalde quote.

'Handicap'
Op de website van PowNed wordt hij ludiek geïntroduceerd. "Hij komt uit het Oost'n van ons land en is nauwelijks te verstaan. Ondanks die handicap wil Dennis meer. En dus benaderde hij ons of hij alsjeblieft eens een keer iets mocht maken voor PowNed. Niet 1 keer, niet 2 keer, maar wel 20 keer", meldt de omroep. Dus gaf PowNed hem een roze microfoon om die als een thermometer 'in de bips' van de Turkse gemeenschap te steken.

Overdreven
Dennis kent die tekst. "Het is een vrolijke introductie, maar overdreven", zegt de Tukker, net terug van een sfeerreportage uit V&D in Hengelo.
Hij benaderde PowNed een paar maand geleden. Over proefitems waren beide partijen te spreken, schetst hij. Hij levert items als freelancer, voor de uitzendingen van donderdags. Ze staan daarna op internet. De reportage uit Deventer is dinsdag op internet gezet.

Gestopt
Met de opleiding Media, Informatie en Communicatie aan de Saxion Hogeschool is Schouten gestopt. "Het ging veel over het werken met camera's, daar vind ik niks aan. Ik sta liever vóór de camera, met een microfoon."

Castricum
Zijn voorbeeld? Hij noemt, na enig aarzelen, Rutger Castricum, de interviewer die ooit alle bloed onder de nagels van PvdA-minister Vogelaar vandaan zoog. "Ik heb naar zijn beelden gekeken. Daar lijkt het een beetje op wat ik doe. Maar ik sta hem niet na te doen. Ik blijf mezelf."
Zijn volgende reportage? Opnieuw aarzelt hij, niet zijn gebruikelijke opstelling. "Ik weet niet of ik daar iets over kan zeggen. Ik heb nu mensen boven me. Of het brutale er al af is? Zeker niet." Dennis belooft het: we gaan van hem horen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

poll

Luchthaven Münster-Osnabrück aast op Twentse bezoekers

Luchthaven Münster-Osnabrück aast op Twentse bezoekers

  • Slim, ik vlieg al regelmatig vanuit onze ‘achtertuin’ (59%)
  • Mij niet gezien, niks gaat boven het vertrouwde Schiphol (4%)
  • Ik let vooral op de prijs, niet op de vertreklocatie (37%)
1340 stemmen