Volledig scherm
© Leijh Kappelhoff Seckel Van den Dobbelsteen architecten

Burgemeester Oldenzaal wil opheldering over prijsafspraken bedrijfsgrond

OLDENZAAL - De Oldenzaalse burgemeester Theo Schouten wil opheldering van andere Twentse gemeenten over hoe ze omgaan met prijsafspraken voor bedrijfsgrond. „Er is afgesproken dat we elkaar informeren over bedrijven die voor nieuwbouw grond zoeken, maar ook over de te hanteren prijzen”, aldus Schouten.

Volgens Schouten worden de afspraken ondermijnd en dat heeft negatieve gevolgen. Daardoor kunnen gemeenten makkelijker tegen elkaar worden uitgespeeld. „We hebben samen besloten Twente te zien als een arbeidsmarkt. Ook willen we voorkomen dat bedrijven gemeenten tegen elkaar uitspelen. Dat lijkt nu toch gebeurd te zijn.”

HP Valves
Schouten trekt aan de bel na de ontwikkelingen rond HP Valves. Het metaalbedrijf besloot te verhuizen van Oldenzaal naar Hengelo. Directeur Martin Hinsenveld zei in een toelichting in de regio te zijn gaan shoppen nadat Oldenzaal vasthield aan de kavelprijs voor bedrijventerrein Jufferbeek-Zuid bij de A1.

Tegemoetkomen
Andere gemeenten wilden het bedrijf wel financieel tegemoetkomen, verklaarde Hinsenveld onlangs in deze krant. Hij voerde onder meer gesprekken met Dinkelland, Wierden, Hengelo, Borne en Almelo. "Opereren we vanuit het Twentse belang of is het uiteindelijk toch ieder voor zich?”, vraagt Schouten zich af. "Dat laatste lijkt het geval, afgaande op de ervaringen van HP Valves. Maar die afspraken zijn niet voor niks gemaakt.”

poll

René Hake weg als trainer FC Twente

René Hake weg als trainer FC Twente

  • Terecht, Twente presteert ondermaats en als trainer was hij verantwoordelijk (20%)
  • Onzinnig besluit. Een andere trainer laat deze ploeg echt niet beter presteren (32%)
  • Iedereen wil toch Verbeek? En stel dan direct Rutten als technisch directeur aan! (48%)
2129 stemmen