Volledig scherm
© Eldridge Pentury

Burgerbelangen Enschede wil infopunt voor vragen over kunstgras

ENSCHEDE - De gemeenteraadsfractie van Burgerbelangen Enschede (BBE) pleit voor een informatiepunt voor mensen die vragen hebben over het sporten en spelen op kunstgras. 

Naar aanleiding van berichten in de krant en de Zembla-uitzending van woensdagavond kreeg fractievoorzitter Niels van den Berg telefoontjes van verontruste ouders die in de Zembla-uitzending onder andere toxicologen hoorden zeggen dat het verstandig is om voorlopig niet meer te spelen op kunstgrasvelden met rubbergranulaat.

Schriftelijke vragen
De verontruste reacties zijn voor de BBE-fractie aanleiding om schriftelijke vragen te stellen aan het college. Van den Berg wil van het college weten of het op de hoogte is van de ‘eventuele gevaren voor de volksgezondheid bij gebruikers van kunstgrasvelden’. Bovendien wil hij weten of B en W bereid zijn om dit punt nogmaals onder de aandacht te brengen van het ministerie van VWS en hierover advies in te winnen via de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

De fractieleider van BBE wil tevens weten wat het college gaat doen als blijkt blijkt dat spelen op kunstgrasvelden daadwerkelijk een verhoogd risico voor de volksgezondheid is.

Preventief handelen
BBE pleit voor preventief handelen door de gemeente. „Is het college bereid te kijken naar alternatieven als het gebruik van kurk of kokosgranulaat”, vraagt hij. Het lijkt Van den Berg een goede zaak om een informatiepunt in te richten waar burgers en onderwijsinstellingen terecht kunnen met hun vragen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo AZAZ
20:00
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (60%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (28%)
214 stemmen