Volledig scherm
Jeroen Sluik © Frans Nikkels

Burgerwacht Glanerbrug: nu snel de straat op

GLANERBRUG - De burgerwacht in Glanerbrug wil zo snel mogelijk de straat op. "Ons streven is de eerste helft van juli", zegt Jeroen Sluik, woordvoerder van het burgerforum BurgerNet Glanerbrug en een van de initiatiefnemers van de burgerwacht.  

Tot nu toe hebben zich ruim 25 bewoners van het grensdorp aangemeld. Ze krijgen binnenkort allemaal een persoonlijke uitnodiging voor een 'competentiegesprek'. Sluik: "En we gaan samen met de politie en gemeente een informatieavond houden. Daarnaast gaan we zo snel mogelijk aan de slag met de trainings- en instructiebijeenkomsten voor degenen die meedoen aan de burgerwacht."

Hesjes
Sluik beklemtoont dat de burgerwacht niet van plan is om te wachten tot de trainingen zijn geweest, de uitrusting compleet is en de financiële middelen voldoende zijn. "Dan gaan we eerst maar de straat op met een hesje aan", zegt Sluik. "Het wordt voor ons nog een flinke uitdaging om alles financieel rond te krijgen. We krijgen geen subsidie van de gemeente en ook het wijkbudget is heel beperkt. We zijn nu bezig met de begroting en zullen zeker een beroep doen op derden, zoals de lokale ondernemers."

Uitvoerbaar
Sluik had begin deze week een vervolggesprek met de gemeente en politie. Dat verliep positief, meldt hij. "Belangrijke conclusie is dat ons verhaal uitvoerbaar is. Een dezer dagen leggen we onze plannen aan de burgemeester voor en als hij groen licht geeft, gaan we beginnen.”

Burgernet Glanerbrug, gemeente en politie presenteren de plannen op 5 juli in de vergadering van de stadsdeelcommissie Oost.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (18%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (47%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (34%)
331 stemmen