Volledig scherm
Dit trof de politie aan bij een recente huiszoeking in een drugspand aan de Rondostraat. © Politie Enschede

Burgerwacht Glanerbrug vanaf volgende week de straat op

GLANERBRUG - De ploeg is nog niet compleet, iedereen is nog ongetraind en het geld voor de uitrusting is nog niet binnen. Toch gaat de Burgerwacht Glanerbrug volgende week op pad in het grensdorp.

De initiatiefgroep heeft het dorp verdeeld in vijf clusters waar leden van de burgerwacht in koppels de wacht gaan houden. Zeven dagen per week, 24 uur per dag. Zodra zij iets verdachts waarnemen wordt dat subiet doorgegeven aan de 'centralist' die van huis uit opereert en rechtstreeks in contact staat met de politie.

Drugsoverlast
"De mensen van de burgerwacht proberen de overlast te peilen. Calamiteiten worden via de centralist meteen kortgesloten met de politie", legt Jeroen Sluik uit. Sluik is de woordvoerder van de stichting Burgernet Glanerbrug, één van de initiatiefnemers van de oprichting van een burgerwacht. Dat alles in de strijd tegen drugsdealers en drugsgebruikers op tal van locaties in Glanerbrug.

Training
Sluik: "Na de vakantie begint de training door de politie. Daarbij ligt in eerste instantie de nadruk op het doorgeven van signalementen."

De burgerwacht begint met de 22 mensen. In burger, want de uitrusting laat nog even op zich wachten. "We hopen op een bijdrage van 20.000 euro uit het wijkbudget", aldus Sluik.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
796 stemmen