Volledig scherm
© News United / Dennis Nengerman

Buurt legt link tussen schietpartij in Enschede en drugsoverlast

ENSCHEDE - De schietpartij woensdagavond aan de Van Lochemstraat is het zoveelste incident in dit deel van de in de Enschedese binnenstad. Buurtbewoners leggen een verband met de drugsoverlast.

Bewoonsters Francien Ahuis en Binsel Ecin wonen al meer dan twintig jaar aan de Van Lochemstraat. "Vroeger was het een gezellige buurt", zeggen de vrouwen. "Tot vier jaar terug. Toen ging het de verkeerde kant op. Met de komst van de zwarte drugsdealers uit de Randstad is het van kwaad tot erger geworden. Ze vallen vrouwen lastig. Soms hebben ze grote honden bij zich. Die laten ze loslopen. Als je er iets van zegt, zijn ze direct agressief."

Politie
Francien Ahuis belde vaak de politie. "Het heeft geen zin. Zodra de politiewagen de straat indraait, waaieren de samenscholende drugsdealers uiteen. Is de auto de hoek om, dan komen ze direct weer tevoorschijn. De buurt moet bij overlast een 0900 nummer bellen. Dat kost geld. Ik ben daarmee opgehouden. Andere buren ook."

Aanhoudingen
De politie hield woensdagavond een 26-jarige Amsterdammer en een 24-jarige Enschedeër aan. Van beide waren duidelijke signalementen verkregen. De Amsterdammer was op een witte scooter weggereden van het incident en kon later op de Emmastraat worden aangehouden. Nader onderzoek leidde naar de identiteit van de tweede verdachte die in de loop van de avond op de Maanstraat is aangehouden. Of het bekenden zijn van de politie, wil een woordvoerder niet zeggen.

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (54%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (14%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (32%)
273 stemmen