Volledig scherm
Bouwvakkers op de Enschedesestraat zoeken de schaduw op, tijdens de hitte van vorige week. © Marieke Bakker

Centrumring in Hengelo gaat 6 weken dicht

HENGELO - Automobilisten in Hengelo opgelet! De Wolter ten Catestraat, een belangrijk onderdeel van de centrumring, gaat op de schop. Vanaf donderdag tot en met 8 september is de weg afgesloten.

Er is bewust gekozen om de straat in deze week af te sluiten, zegt Nico Busscher van Wegenbouwer Heijmans die het werk uitvoert. „Het is een rustige periode. Het is bouwvak en er zijn geen fietsers en er is dus ook geen schoolgaande jeugd.” De weg gaat dicht vanaf snackbar Marcel tot aan de Spoortunnel. Het asfalt wordt er in één dag uitgehaald, er komt een nieuw riool, net als nieuwe trottoirs en fietspaden. De fietsers houden in de nieuwe situatie een eigen baan, net zoals nu het geval is.

Tijdelijk open
Op de Enschedesestraat wordt de laatste hand gelegd aan het stuk tussen de Belastingdienst en de Grundellaan. De weg wordt woensdagavond geasfalteerd. Het stuk tussen de Kuipersdijk en de Wolter ten Catestraat is dan tijdelijk open, tot half augustus. Dan begint daar de volgende fase: de reconstructie van het stuk tussen de Grundellaan en de Haverweg. Deze werkzaamheden duren tot eind oktober.

De meeste wegomleidingen worden via deze site aangekondigd.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (17%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (13%)
743 stemmen