Volledig scherm
Archiefbeeld: wedstrijd CVV Sparta - Quick'20 © Reinier van Willigen

Clubvoetbal weer populair in Enschede

ENSCHEDE – Clubvoetbal is weer populair in Enschede. De 26 voetbalclubs tellen in totaal 589 teams. Evenveel als zes jaar geleden.

Het clubvoetbal in kende bij de start van seizoen 2011/2012 nog hoogtijdagen. Enschede telde op dat moment 602 voetbalteams. Na het hoogtepunt in 2011 ging het echter ook weer snel achteruit met de populariteit. De daling is weer nu omgezet in een stijging.

Damesvoetbal
Bij het damesvoetbal is de situatie min of meer gelijk gebleven. Komend seizoen zijn er zestien damesteams actief binnen de gemeentegrenzen. Dat is zo ongeveer hetzelfde aantal als aan het begin van de eeuw.

Jeugdvoetbal
Het jeugdvoetbal bloeit wel in Enschede. Er zijn voor komend seizoen 393 jeugdteams ingeschreven bij de KNVB. Maar dat 'bloeien' is wel sterk verdeeld onder de clubs. Terwijl Avanti-Wilskracht, Vogido en Sparta Enschede met respectievelijk 57, 47 en 45 teams niets te klagen hebben over populariteit onder de jeugd, komt bijna de helft van de verenigingen niet eens op tien teams. FC Aramea, Drienerlo, FC 't Centrum, PW en SVV'91 hebben zelfs helemaal geen jeugd. Zuid-Eschmarke begint met één jeugdteam aan de competitie, Phenix en TVV met twee teams.

Seniorenelftal
Verder tellen de Enschedese voetbalverenigingen komend seizoen 138 'volwaardige' seniorenelftallen en 36 veteranenteams.

G-teams
Er zijn ten slotte ook nog 6 G-teams (voor voetballers met een lichamelijke of verstandelijke beperking) actief in de stad: vijf bij Rigtersbleek en één bij Vogido.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1632 stemmen