Volledig scherm
Het voormalige MEE-pand aan de Deldenerstraat. © Frans Nikkels

College Hengelo begrijpt zorgen over opvang verslaafden

HENGELO De zorgen van naaste omwonenden rond het voormalige MEE-pand aan de Deldenerstraat over de komst van het activiteitencentrum Bij de Toren voor daklozen en verslaafden zijn 'begrijpelijk door beeldvorming uit het verleden.' 

Een belangrijk aspect in deze beeldvorming is de methadonverstrekking. "Deze verstrekking vindt echter niet meer plaats in het centrum.” Dat antwoordt het college van B en W op vragen van de VVD.
Het pand van AC Bij de Toren wordt gesloopt om plaats te maken voor het nieuwe stadskantoor. Humanitas Onder Dak was al een tijd op zoek naar een nieuwe inlooplocatie. „De eerste periode zal er meer worden gecontroleerd en na drie maanden vindt een eerste evaluatie plaats.”
Het college stelt dat Humanitas Onder Dak ‘verantwoordelijk is voor de communicatie over de huisvesting. Zij hebben de naaste buren persoonlijk geïnformeerd.’ De gemeenteraad moest in de krant lezen wat er ging gebeuren. De gemeente stuurde de brief van Humanitas te laat door. Het college biedt daarvoor verontschuldigingen aan.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
319 stemmen