Volledig scherm
Cumali Ata uit Steenwijk staat op de zoeklijst van Interpol. © eumostwanted.eu

Cumali Ata 12 jaar na moord op nichtje in Dish Hotel in Enschede opgepakt

ENSCHEDE - De 32-jarige Cumali Ata uit Steenwijk, een van de meest gezochte Europese criminelen, is na twaalf jaar gearresteerd. Dat bevestigt Europol tegenover de Volkskrant. Ata vermoordde in 2004 zijn nichtje in het Dish Hotel in Enschede en vluchtte vervolgens naar Turkije.

Ata woonde destijds in zijn ouderlijk huis in Steenwijk en werkte als stratenmaker, toen hij een relatie kreeg met Denise, een 18-jarig nichtje uit Duitsland. Probleem was echter dat Denise al getrouwd was. Daar was Ata niet blij mee. Op 18 juni 2004 spraken ze af in Enschede. Denise en Cumali boekten een kamer in het Dish Hotel om er samen de nacht door te brengen. Halverwege de avond verliet de Steenwijker het hotel, alleen.

Werkster
Een werkster ontdekte de volgende middag het dode lichaam van Denise tussen de lakens. Ze was gewurgd, constateerde een lijkschouwer.

In de achttien uur tussen zijn vertrek uit het hotel en de ontdekking van het levenloze lichaam van Denise zag Ata kans om Nederland te verlaten. Hij vertrok naar Turkije. Bij verstek werd de Steenwijker veroordeeld tot elf jaar cel voor de moord op zijn nichtje.

Most wanted
Er was al een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd, maar sinds begin dit jaar stond Ata op een Europollijst met de 45 most wanted van Europa. De Ata is inmiddels van de website gehaald. Waar Ata is opgepakt is niet bekend.

Europol laat in een persbericht weten dat het publiek inschakelen een significant verschil heeft gemaakt bij het opsporen van voortvluchtige criminelen.

Live Voetbal

home logo PSVPSV
EINDE
3-2
Sporting CPSPO
away logo
home logo Partizan BelgradoPBE
EINDE
2-2
AZAZ
away logo

Poll

Multimiljonair Sanderink kort studiebeurzen voor Twents talent

Multimiljonair Sanderink kort studiebeurzen voor Twents talent

  • Wees blij dat die man überhaupt geld geeft, het hoeft niet (57%)
  • Schandalig, die studenten rekenden daarop en die man heeft geld zat (13%)
  • Slechte keus, Sanderink kan wel wat goede pr gebruiken (31%)
829 stemmen