Volledig scherm

D66 Hengelo breekt een lans voor elektrisch rijden

HENGELO - D66 Hengelo wil dat het elektrisch rijden in de gemeente wordt gestimuleerd. De raadsfractie stelt er vragen over aan B en W. Wat doet de gemeente om het elektrisch rijden aantrekkelijk te maken?

Raadslid Marc ten Barge: „Hoeveel aanvragen voor openbare laadpalen zijn er tot nu toe geweest en hoeveel zijn er al concreet geplaatst? De wereld van elektrische auto’s ontwikkelt zich snel. Als gemeente moet je op tijd kunnen anticiperen.” Ook is de D66’er benieuwd hoe de gemeente het elektrisch rijden extra kan stimuleren, bijvoorbeeld door het parkeren tijdens het opladen gratis te maken. „Ik vind dat daar best nog eens naar gekeken mag worden.”

Milieudefensie
Ten Barge verwijst verder naar een recent onderzoek van Milieudefensie""Daaruit blijkt dat we in Hengelo gemiddeld allemaal vijf sigaretten per dag mee roken, puur vanwege de slechte luchtkwaliteit. En ik denk dat dit percentage boven de A1 nog wel hoger ligt. Dat zijn geen berichten om vrolijk van te worden.” Hij wil dat de gemeente actief blijft kijken naar mogelijkheden om de luchtkwaliteit in Hengelo te verbeteren. „En het komende jaar moet de gemeente extra inzetten op duurzame mobiliteit”, aldus het gemeenteraadslid.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (71%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (18%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1225 stemmen