Volledig scherm

'Debat parkeerkosten MST is aan Enschede'

ENSCHEDE - Moeten en kunnen de vermeende hoge parkeerkosten voor bezoekers van het nieuwe MST in Enschede er toe leiden dat omliggende gemeenten financieel iets doen om hun 'eigen' patiënten tegemoet te komen? Het lijkt Michael Sijbom, burgemeester van Losser, 'geen begaanbare weg'. Zijn collega Theo Schouten van Oldenzaal laat zich in soortgelijke bewoordingen uit. "Wij gaan niet over de tarieven in Enschede."

Het was wethouder Hans van Agteren van Enschede die naar aanleiding van de klaagzang over de veelal pittige prijzen in de Van Heekgarage, dé parkeergelegenheid voor bezoekers van het nieuwe MST, voorzichtig suggereerde dat omliggende gemeenten zelf de portemonnee zouden kunnen trekken om hun 'eigen' patiënten te helpen. Hij reageerde op de kritiek die zowel inwoners als gemeenteraadsfracties in Oldenzaal, Losser en Dinkelland de laatste dagen hebben geuit over de kwestie.

Losser
Sijbom, die in de raad van Losser werd geconfronteerd met vragen van Burgerforum over de parkeertarieven, zegt weinig te kunnen doen. "Dit is hetzelfde als een patiënt die in Amsterdam voor een behandeling in het ziekenhuis moet zijn. Die is, als hij met de auto gaat, ook parkeergeld kwijt en daar springen we ook niet financieel bij." De burgemeester van Losser wijst wel op de kortingsregelingen voor MST-bezoekers. "Ik krijg het idee dat er wat dat betreft in de communicatie nog wel een slag valt te maken."

Oldenzaal
Burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal: "Ik kan me de reacties van mensen goed voorstellen. Daarom is het misschien een idee om aan een generieke korting voor alle bezoekers van het ziekenhuis te bedenken. Maar dat is aan Enschede."

Dinkelland
In Dinkelland, waar het plaatselijke CDA vragen over de tarieven heeft gesteld, zegt verantwoordelijk wethouder Ilse Duursma: "Ik wil eerst eens in kaart brengen wat en hoe groot het probleem is. Vervolgens is het een kwestie van bekijken of we wat kunnen doen."

Het ondernemen van politiek- bestuurlijke actie in de richting van Enschede is voor de gemeentebesturen eigenlijk onmogelijk, stellen Schouten en Sijbom. "Een eventueel debat over de tarieven is aan de gemeenteraad van Enschede. Wil je daar invloed op uitoefenen, dan is het aan de fracties in Losser om contact te zoeken met de collega's in Enschede."

poll

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

Regionale sint in de war door steeds gekkere verhaallijn van Sinterklaas in het Sinterklaasjournaal

  • Laat de NTR stoppen en dit journaal overlaten aan regionale omroepen (37%)
  • Kinderen in het oosten raken niet zo gauw in de war (33%)
  • Blijft er dan overal discussie over met Sinterklaas (30%)
108 stemmen