Volledig scherm
Singer-songwriter Lisa Nora komt uit in de categorie Typische Tokkelaars © Lars Smook

Deelnemers Twentse talentenjacht PopSecret bekend

ENSCHEDE - De PopSecret-scouts hebben de laatste weken heel Twente doorkruist op zoek naar muzikaal talent en kunnen nu met trots hun selectie voor de vierde editie van de talentenjacht bekendmaken. Deze acts worden dit jaar voor het eerst niet in twee, maar in vier categorieën ondergebracht. 

In de nieuwe categorie Magnifiek Melancholiek strijden Writist, February Moon en Petrichor om een finaleplaats. De Anders Alternatief-deelnemers zijn Young Tree, Auglauft en Sjors Veenhuis en de Averechts.

Typische Tokkelaars en Gitaar Geweld
Lisa Nora, Rosalie en Dewi Kok nemen het als Typische Tokkelaars tegen elkaar op. Het Gitaar Geweld komt van RUV, Exit the Hive en Het Rijk.

Tijdens de voorrondes op 16 en 17 september bepaalt de jury welke acts doorgaan naar de finale. De uiteindelijke winnaar ontvangt een cheque ter waarde van 1.000 euro, die ten goede moet komen aan de muzikale carrière. 

Vierde winnaar
PopSecret wordt voor de vierde keer georganiseerd door poppodium Atak en Muziekcentrum Enschede. Winnaars van de voorgaande edities waren Tim van Doorn, Lotta Rasva en Jeangu Macrooy. 

poll

Oud-Saxionstudente krijgt 90 euro boete voor wildplassen

Oud-Saxionstudente krijgt 90 euro boete voor wildplassen

  • Belachelijk, de gemeente moet voor voldoende openbare toiletten voor vrouwen zorgen (55%)
  • Eigen schuld, had ze maar vlak voor sluitingstijd in een café moeten gaan (30%)
  • Waarom moest de rechter hier zo nodig zijn plasje over doen? (14%)
965 stemmen