Volledig scherm

Directeur Marcelis van zorgcentrum in Enschede overleden

ENSCHEDE - De bevlogen directeur van zorgcentrum de Posten in Enschede, Willem Marcelis, is dinsdagavond thuis overleden. Marcelis is 62 geworden. Hij was ongeneeslijk ziek.

Terwijl hij ziek was, bleef Marcelis in woonplaats Oldenzaal werken aan zijn droom: de Posten onderdeel maken van de wijk en andersom. Daartoe werd onlangs nog de Tafel van Marcelis in het zorgcentrum geplaatst, als herinnering aan de directeur en als broedplaats voor ideeën over wijk en zorgcentrum.

Tientallen wijkbewoners, medewerkers van de Posten en al dan niet bekende Enschedeërs verbonden zich die avond aan het gedachtegoed van Marcelis. Om zijn ideeën kleur te geven, hanteerde Marcelis een uitspraak van Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’

De Posten
Marcelis is in 1953 geboren in Rotterdam. Hij kwam in 1979 naar Twente, waar hij begon bij de Sociaal Psychiatrische Dienst Midden Twente aan een lange carrière in de zorg in Twente. Via Riagg en Mediant kwam hij in 2005 als directeur in dienst bij de Posten. Kenmerkend voor Marcelis was zijn aversie tegen regels en regeltjes waarmee de zorg is dichtgetimmerd. Vorm het stonden bewoners en medewerkers van het zorgcentrum voorop.

Passie
Marcelis is gekend van een andere passie van hem: lange afstandstochten op de fiets. Hij trok er in zijn eentje op uit om in verre streken lange fietstochten te maken. Hij mocht er na terugkeer graag over vertellen, aan bewoners van de Posten maar ook in bibliotheekzaaltjes.

Willem Marcelis wordt maandag in besloten kring begraven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Beeld Reinier van Willigen.

Volledig scherm
Willem Marcelis © Willem Walderveen

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1658 stemmen